Sacramento wint op 1 na meest puntenrijke NBA-match ooit

  Sacramento ging in een dol slot op en over LA.

  In de NBA hebben de Sacramento Kings en LA Clippers een stukje geschiedenis geschreven. In een knotsgekke wedstrijd, die naar double overtime ging, won Sacramento uiteindelijk met 176-175 (!). Dat is de tweede hoogste score in de geschiedenis van de NBA.

  De enige wedstrijd waarin ooit meer punten gemaakt werd, dateert van 1983. Toen was de eindscore tussen Detroit en Denver 186-184. 

   

  Een ander record werd vrijdagavond dan weer geëvenaard, er werden maar liefst 44 driepunters gemaakt. 

   

  Al had het nooit zover mogen komen. De Kings kwamen in het 4e kwart terug van een achterstand van 14 punten.

   

  Los Angeles kon zich wel voor het hoofd slaan. In de laatste 2 minuten van de 2e verlenging gaf het opnieuw een voorsprong van 6 punten uit handen. 

   

  De'Aaron Fox maakte het beslissende shot met 36 seconden op de klok, de Clippers konden hun laatste poging niet afmaken. 

   

  De 44 punten van Kawhi Leonard en 34 van Paul George waren voor een keer niet voldoende voor een overwinning. Malik Monk was immers goed voor 45 punten, Fox scoorde er 42.

   

  Door deze overwinning verstevigt Sacramento zijn 3e plaats in de Western Conference, LA zakt weg naar de 5e plaats. 

  Giannis valt geblesseerd uit, Randle en Thompson blinken uit

  De thuiswedstrijd tegen Miami was voor Giannis Antetokounmpo na 6 minuten al voorbij. De forward van Milwaukee sukkelde met pijn in zijn rechterknie. De ernst van zijn blessure is niet bekend, al kon hij wel op eigen kracht het parket verlaten. 

   

  Ondanks het verlies van hun sterspeler, kenden de Bucks weinig moeite met Miami. Onder meer door 24 punten van Jrue Holiday, won Milwaukee eenvoudig met 99-128. 

   

  Milwaukee is het team in vorm in de NBA, het won zijn laatste 13 wedstrijden en blijft zo Boston onder druk zetten. Slechts 1 overwinning scheidt de 2 ploegen bovenaan de Eastern Conference. 

  In een andere wedstrijd in het Oosten, tussen de NY Knicks en Washington Wizards (115 - 109), blonk Julius Randle uit. De All-Star van New York was goed voor 46 punten, een evenaring van zijn persoonlijke record.

   

  Ook Klay Thompson zette het weekend goed in. De 4-voudige kampioen maakte 42 punten en zette Golden State op weg naar een 101 - 116 overwinning tegen Houston. 

   

  De Splash Brother was ook zonder zijn maatje Curry goed bij schot vanaf de driepuntslijn, hij gooide er 12 binnen. Daarmee is hij de eerste speler ooit die 2 keer in hetzelfde seizoen dat aantal behaalt. 

  Alle uitslagen:

  New York - Washington 115-109 

  Cleveland - Atlanta 119-136 

  Miami - Milwaukee 99-128 

  Charlotte - Minnesota 121 - 113 

  Brooklyn - Chicago 87 - 131 

  Oklahoma - Phoenix 115 - 124

  Houston - Golden State 101 - 116 

  Sacramento - Los Angeles (n.v.) 176 - 175