Testdagen in Bahrein zijn afgevlagd: Red Bull claimt favorietenrol

  Sergio Perez sloot de driedaagse in stijl af.

  Het circuit van Sakhir was de voorbije drie dagen het decor voor de testdagen in de Formule 1. Lees hier nog eens wat er allemaal gebeurd is. 

  F1-testdagen in Bahrein

  spinner
  1. 18 uur 31. Einde van de testsessie. Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Pérez (Red Bull) hebben zich in Sakhir (Bahrein) de snelste getoond tijdens de laatste testritten voor het nieuwe Formule 1-seizoen. De Monegask reed 's morgens naar 1'31"024, de Mexicaan was in de namiddag goed voor 1'30"305. Pérez gaf in de namiddag de Britse zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes, +0"359) en de Fin Valtteri Bottas (Alfa Romeo, +0"522) het nakijken. Hij reed liefst 133 rondjes. Zijn tijd was de beste van de drie testdagen in Sakhir. Leclerc werd dit keer vierde. Wereldkampioen Max Verstappen kwam zaterdag niet meer de baan op. Over acht dagen gaat in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen van start. .
  2. 16 uur 17. Knaltijd van Hamilton. Op de zachtste band wil Mercedes duidelijk al eens de kwalificaties simuleren in Bahrein. Lewis Hamilton stelt niet teleur: met 1'30"781 duikt de zevenvoudige wereldkampioen als eerste op de testdriedaagse onder de 1'31".  .
  3. 15 uur 18. Sainz nadert op Leclerc. De toptijd van Charles Leclerc van deze voormiddag staat nog steeds op de tabellen. Carlos Sainz doet zijn uiterste best, maar raakt niet voorbij zijn ploegmaat. 0"012, zo klein is het verschil. .
  4. 15 uur 03. Problemen bij Aston Martin en McLaren? Fernando Alonso kijkt hoe er aan de achtervleugel van zijn AMR23 wordt gesleuteld, ondertussen kijkt ook Lando Norris - voor de verandering - nog eens hulpeloos toe in de paddock. .
  5. 12 uur 25. AlphaTauri wil zo veel mogelijk rondjes malen. Nyck de Vries deed maar liefst 87 rondjes in de voormiddagsessie, straks neemt Yuki Tsunoda het stuur over. .
  6. 11 uur 57. Verlossing: Piastri kan eindelijk weer achter het stuur van de MCL60 kruipen. Met 34 rondjes heeft hij momenteel het laagste aantal van iedereen in deze sessie. .
  7. 10 uur 30. Problemen McLaren houden aan. De donkere wolken blijven boven de garage van McLaren hangen. Piastri ziet opnieuw dat zijn mecaniciens aan zijn remmen sleutelen. .
  8. 09 uur 55. Leclerc veegt de toptijd van Russell van de tabellen: 1'31"024 op zachte banden (C4). Ondertussen heeft Sergio Perez (Red Bull) de 3e tijd geklokt. .
  9. 09 uur 13. Ondertussen lopen de snelle tijden binnen. Voorlopig zet George Russell met zijn Mercedes de toon (1'31"564). Charles Leclerc (Ferrari) heeft met 1'32"220 nog wat terrein goed te maken. De Scuderia probeert voor de laatste testdag alvast een andere achtervleugel uit. .
  10. 09 uur 13. Piastri spint. Net als vorig jaar lijken de testdagen voor McLaren op een drama uit te draaien. De MCL60 lijkt niet klaar voor de start van het seizoen. Gisteren stond Lando Norris al fronsend in de paddock, nadat de remmen oververhit waren geraakt. Vandaag heeft Oscar Piastri moeite om de oranje bolide onder controle te houden: de Australiër verloor de controle over het stuur. .
  11. 09 uur 10. Dag 3. Op de derde testdag zullen de teams toch eens hun racetempo willen testen. Uitkijken naar snelle tijden dus.  .
  12. 25-02-2023.
  13. 20 uur 45. Alfa Romeo zet snelste tijd neer op dag 2. De beste tijd op dag 2 was voor Zhou Guanyu, de Chinese rijder van Alfa Romeo. Hij klokte na 133 rondjes af met 1'31"610 als snelste chrono.  Daarmee deed hij beter dan Max Verstappen (Red Bull). Die was 40/1000 van een seconde trager. Gisteren had de wereldkampioen nog de snelste tijd geklokt. Fernando Alonso presteerde opnieuw sterk in zijn Aston Martin en zette de derde tijd neer. Morgen staat een derde en laatste officiële oefensessie op het programma. Op zondag 5 maart wordt op hetzelfde circuit de eerste GP van het nieuwe seizoen afgewerkt. .