Ga naar de inhoud
zo 5 februari 2023

De ultieme WK-eindsprint onder een vergrootglas: "Van Aert maakte dezelfde fout als in de Ronde"

Dat het WK veldrijden in Hoogerheide beslist ging worden door een ultieme sprint tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, stond in de sterren geschreven. Toch vertelde de Belgische kopman achteraf dat hij niet helemaal voorbereid was op het moment. "Hij liet zich in de val lokken", zagen ook analisten Sven Nys en Richard Groenendaal in onze studio.

Een bisnummer van de Ronde van Vlaanderen. 

In het veld van Hoogerheide, nota bene.

 

Mathieu van der Poel en Wout van Aert mochten hun zoveelste titanenduel nog maar eens beslissen in de laatste rechte lijn. Niemand klikte uit zijn pedaal, niemand flirtte vandaag met de dranghekken. Eindelijk nog eens een zuivere koninklijke sprint tussen het duo.

 

Van der Poel koos er deze keer niet voor om een poosje te surplacen, maar verraste Van Aert al net na de laatste bocht met een explosieve uitspatting vanuit zijn wiel.

 

"Van Aert liet zich daar toch wat in de val lokken", analyseerde Richard Groenendaal in onze studio. "Hij gaat te laat aan en maakt zo dezelfde fout als in de Ronde van Vlaanderen."

 

"Ik blijf ook met dat gevoel achter", pikt Sven Nys in. "Van Aert heeft al bewezen dat hij meer power heeft en dus ook baat heeft bij een langere inspanning. Van nature heeft Mathieu gewoon meer explosiviteit in zijn spiervezels."

Ik dacht dat Van Aert ging drukzetten op de laatste klim, om zo de explosiviteit van Mathieu te neutraliseren

Sven Nys

"Van Aert had zijn inspanning al de volledige laatste ronde moeten doorzetten",  gaat Nys verder. "Dat het tot de laatste ronde ging duren, had ik wel verwacht, maar ik dacht dat Van Aert ging drukzetten op de laatste klim - om zo de explosiviteit van Mathieu te neutraliseren."

 

"Hij had waarschijnlijk gedacht dat Van der Poel ging revancheren op de balken, om op zijn beurt te counteren met een sprint vanuit het wiel van Mathieu.  Hij had er zo een langgerekte inspanning van moeten maken, maar die kwam er niet."

Gerelateerd: