Ga naar de inhoud

Magistrale Luka Doncic dirigeert Dallas voorbij kampioen Golden State

 wo 30 november 2022 07:09
Stephen Curry probeert Luka Doncic af te stoppen.
Luka Doncic won het duel met Stephen Curry.

In de NBA heeft Dallas het duel met Golden State naar zijn hand gezet dankzij een meesterlijke Luka Doncic. De Sloveen maakte 41 punten en leidde zijn team naar de winst met een triple-double.

De confrontatie tussen Dallas en Golden State was een heruitgave van de Western Conference-finale van vorig seizoen, toen de Warriors met 4-1 aan het langste eind trokken.

 

Dallas had zijn laatste 4 wedstrijden verloren, maar de kans op een kleine revanche tegen Golden State lieten de Mavericks niet liggen. In een spannend duel loodste Luka Doncic zijn team naar een 116-113-overwinning.

 

Doncic was de man van de match met een triple-double: 41 punten, 12 rebounds en 12 assists. De guard van Dallas is momenteel topschutter in de NBA met gemiddeld 33,1 punten per wedstrijd. Daarmee doet hij beter dan Warriors-guard Stephen Curry, vannacht goed voor 32 punten.

Bekijk hier enkele hoogtepunten:

Alle uitslagen van dinsdag:

  • Detroit - New York 110-140
  • Dallas - Golden State 116-113
  • Portland - LA Clippers 112-118

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.