Ga naar de inhoud

Belg Amaury Cordeel zet een stapje hogerop in de Formule 2

 wo 30 november 2022 13:24
Amaury Cordeel
Amaury Cordeel

De jonge Belg Amaury Cordeel maakt in de Formule 2 de overstap naar het Britse team Virtuosi Racing. Cordeel eindigde afgelopen seizoen als 17e in het Formule 2-kampioenschap.

De 20-jarige Amaury Cordeel, een telg van de Belgische bouwgigant Cordeel, beleefde afgelopen seizoen zijn vuurdoop in de Formule 2 bij het Nederlandse team Van Amersfoort Racing. Daar eindigde hij sterk, met 4 toptienplaatsen in de laatste 5 races.

 

Volgend seizoen gaat Cordeel aan de slag bij Virtuosi Racing, waar hij ploegmaat wordt van Jack Doohan, de zoon van de Australische motorsportlegende Mick Doohan. Doohan junior werd afgelopen seizoen 6e in het kampioenschap en won 2 races.

 

"Ik ben heel blij en dankbaar dat ik volgend seizoen bij Virtuosi mag racen", zegt Cordeel, die dit jaar 17e werd in het F2-kampioenschap. "Virtuosi is een van de topteams. Hier kan ik groeien. Samen kunnen we mooie dingen bereiken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.