Ga naar de inhoud

Nino Schurter pakt 8e WB-eindzege, maar deelt record nog altijd met Julien Absalon

 zo 4 september 2022 16:26

Nino Schurter heeft voor de 8e keer de Wereldbeker mountainbike gewonnen, maar de Zwitser heeft het record van Julien Absalon nog altijd niet volledig kunnen afsnoepen. Bij de vrouwen ging de eindzege op de valreep naar Alessandra Keller.

Nino Schurter is een absolute grootmeester op zijn mountainbike, maar de Zwitser kan niet alles wat hij aanraakt in goud veranderen.

 

Schurter werd vorige week voor de 10e keer wereldkampioen en heeft in Val di Sole ook voor de 8e keer de Wereldbeker gewonnen, maar de Zwitser kan dit seizoen dus niet met een toetje afronden.

 

Schurter staat al een tijdje op gelijke hoogte met Julien Absalon, nog zo'n icoon in de MTB-sport. De Zwitser en de Fransman hebben allebei 33 WB-manches gewonnen, een 34e weigert voorlopig te vallen voor Schurter.

 

De Zwitserse eindwinnaar was slecht gestart en kon de Fransman Titouan Carod niet meer bijbenen. 

 

Pierre de Froidmont sloot zijn WB-campagne af op de 16e plaats, Jens Schuermans werd 21e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de vrouwen heeft Alessandra Keller de eindzege afgenomen van Anne Terpstra. In Val di Sole gaf de Nederlandse haar koppositie in het klassement nog uit handen. 

 

Een infectie speelde haar parten en Terpstra verzeilde snel in de achtergrond en gaf uiteindelijk zelfs op. Keller eindigde als 7e en kaapte de Wereldbeker dus nog weg. 

 

De laatste manche van het seizoen werd overigens gewonnen door wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot. De Française klopte na een typische solo haar landgenote Loana Lecomte en de Zwitserse Jolanda Neff. 

kalender WB mountainbike 2022
    mannen vrouwen
8-10 april Petropolis (Bra) Schurter McConnell
6-8 mei Albstadt (Dui) Pidcock McConnell
13-15 mei Nove Mesto (Tsj) Pidcock McConnell
10-12 juni Leogang (Oos) Flückiger Lecomte
8-10 juli Lenzerheide (Zwi) Braidot Lecomte
15-17 juli Vallnord (And) Braidot Terpstra
29-31 juli Snowshoe (VS) Valero Terpstra
5-7 augustus Mont Sainte-Anne (Can) Carod Neff
19-20 augustus EK in München (Dui) Pidcock Lecomte
24-28 augustus WK in Les Gets (Fra) Schurter Ferrand-Prévot
2-4 september Val di Sole (Ita) Carod Ferrand-Prévot