Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky verovert opnieuw GOUD: "Niet verwacht dat ik het zo zou doen"

Lotte Kopecky is na wereldkampioene nu ook Europees kampioene op de puntenkoers.

Lotte Kopecky vliegt over de piste van het EK baanwielrennen in München. Een dag na haar gouden medaille op de afvalling was ze ook op de puntenkoers een klasse sterker dan de rest. Kort na de titel voor Kopecky viel ook Jules Hesters in de prijzen. Hij veroverde brons op de afvalling.

"Dit had ik mentaal nodig", zei Lotte Kopecky gisteren na haar gouden medaille op de afvalling. De pagina van de Tour de France had ze in München duidelijk omgeslagen, vandaag werd duidelijk dat ze aan een nieuw gouden hoofdstuk in gouden letters aan het schrijven is.

Dankzij haar wereldtitel van vorig jaar in Roubaix mocht Kopecky de puntenkoers afwerken in een schitterende regenboogtrui. Duidelijker kon haar favorietenrol niet zijn, maar ze schuwde die status in de race niet.

Kopecky keek enkele ronden de kat uit de boom, maar smeerde vervolgens het hele veld een bonusronde (goed voor 20 punten) aan de broek. Hierna kon ze eigenlijk controleren, maar daar bleef het niet bij. Ze sprokkelde - vaak dikke - punten bij de tussensprints en zet kort voor het einde de kroon op het werk met een tweede solo bonusronde.

Kopecky: "Zat meteen heel goed in de wedstrijd"

"Ik wou vooral genieten om in deze regenboogtrui rond te rijden", zegt Lotte Kopecky. "Maar ik had niet verwacht dat ik op deze manier zou kunnen winnen."

 

"Ik had schrik dat iedereen op mijn wiel zou rijden, maar ik zat meteen heel goed in de wedstrijd. Na die vroege bonusronde kon ik de koers eigenlijk controleren."

 

"Op het einde heb ik me laten uitbollen. Ik hoefde niet per se de puntjes op de i te zetten en ik wou wat energie sparen voor het omnium van morgen. Of dat een derde gouden medaille wordt? Dat durf ik niet te zeggen. Maar ik ga met hetzelfde idee als vandaag van start gaan. We zien wel."

Belgen op 14 augustus
  Nicky Degrendele baanwielrennen 1/8e finales sprint out
  Lotte Kopecky baanwielrennen puntenkoers GOUD
  Jules Hesters baanwielrennen afvalling BRONS

ek baanwielrennen: dag 4

 1. 20 uur 59. Hesters krijgt bronzen plak om de nek.

  Hesters krijgt bronzen plak om de nek

 2. 20 uur 55. Sébastien Vigier is de Europese sprintkampioen.

  Sébastien Vigier is de Europese sprintkampioen

 3. 20 uur 49. Goud voor Vigier. Het laatste goud van de dag is de deur uit. Sébastien Vigier klopt Jack Carlin in de finale van de sprint bij de mannen (bij afwezigheid van de beste Nederlanders). Carlin kon zijn kansen niet helemaal verdedigen na een crash in de halve finales. Morgen zijn we er opnieuw bij op de piste, met bijzondere aandacht voor het omnium bij de mannen en de vrouwen. Wordt het een 3e gouden medaille voor Lotte Kopecky? .
 4. 20 uur 43. Hesters: "Hele eer om naast Viviani op het podium te mogen".

  Hesters: "Hele eer om naast Viviani op het podium te mogen"

 5. 20 uur 22. Knap! Jules Hesters pakt brons op de EK-afvalling, Viviani pakt goud.

  Knap! Jules Hesters pakt brons op de EK-afvalling, Viviani pakt goud

 6. 20 uur 21. Goud voor Viviani! Elia Viviani, met de wegkoers nog in de benen, rijdt met de vingers in de neus naar de titel. Indrukwekkend! .
 7. 20 uur 20. Brons voor Hesters! Het bobijntje van Hesters is af, hij buigt het hoofd en neemt vrede met het brons. .
 8. 20 uur 19. Hesters al zeker van een medaille. De Nederlander Havik is het kind van de rekening, hij valt af als nummer 4. Hesters is al zeker van een medaille. .
 9. 20 uur 19.
 10. 20 uur 18. Jules Hesters kan stilaan de medailles ruiken. .
 11. 20 uur 18. Er blijven nog 8 renners over, Hesters zit daar nog altijd bij. De grote mannen hebben zich nog niet laten verrassen. .
 12. 20 uur 18. Lotte Kopecky mag opnieuw pronken met goud op het EK-podium.

  Lotte Kopecky mag opnieuw pronken met goud op het EK-podium

 13. 20 uur 16. Hesters rijdt een probleemloos eerste wedstrijddeel. Het veld wordt snel uitgedund. .
 14. 20 uur 15. Kopecky: "Had niet verwacht dat ik het op deze manier zou doen".

  Kopecky: "Had niet verwacht dat ik het op deze manier zou doen"

 15. 20 uur 12. Nu tijd voor Hesters op de afvalling. Kan ook Jules Hesters zich in de medailles rijden? De afvalling is altijd een onderdeel waarin er veel kan gebeuren. Hesters neemt het onder meer op tegen Elia Viviani die enkele uren geleden nog 7e werd in de wegrit.  .
 16. 19 uur 46. Indrukwekkende gouden prestatie! Lotte Kopecky is heer en meester op de puntenkoers.

  Indrukwekkende gouden prestatie! Lotte Kopecky is heer en meester op de puntenkoers

 17. 19 uur 46.
 18. 19 uur 45. Kopecky kampioen! Tweede gouden medaille in evenveel dagen voor Lotte Kopecky. Ze kon al een paar ronden van het einde vieren. .
 19. 19 uur 45. Nog 5 ronden en Lotte Kopecky zet zich gewoon op kop van het peloton. De titel kan haar niet meer ontsnappen. .
 20. 19 uur 43. Kopecky steekt er met kop en schouders bovenuit. Renaat Schotte.