Ga naar de inhoud

Lewis Hamilton gaat investeren in NFL-team Denver Broncos: "Een eenmalige kans"

 di 2 augustus 2022 18:46
Hamilton greep eerder nog naast voetbalclub Chelsea, zich inkopen bij de Broncos lukt nu wel.

Zevenvoudig werelkampioen Formule 1 Lewis Hamilton gaat investeren in American football. De Brit wordt mede-eigenaar van NFL-topclub Denver Broncos. Dat maakte hij zelf bekend op sociale media. 

"Dit is een eenmalige kans om impact op de sport te hebben en met een team van wereldklasse te werken", aldus Hamilton op Instagram. 

 

Hij wil dienen als "voorbeeld van de waarde van een diverse leiding overal in de sport".    

 

De Broncos zijn onlangs overgenomen door een investeringsgroep rond de miljardair Rob Walton, de zoon van Walmart-oprichter Sam Walton. 

 

De miljardendeal geldt als een van de duurste in de geschiedenis van de sport. De eigenaars juichen het partnerschap met Hamilton toe. 

 

De racepiloot is een "kampioen die weet hoe men een winnaarsteam leidt, en een groot voorvechter van wereldwijde gelijkheid", zeggen ze in een verklaring.   

 

Een groep investeerders rond Hamilton slaagde er onlangs niet in om voetbalploeg Chelsea over te nemen. 

 

De Mercedes-piloot heeft aandelen in een liefdadigheidsstichting en een restaurantketen.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.