Ga naar de inhoud

LA Lakers doen opnieuw een slechte zaak in de NBA: "Voelt alsof de bal telkens verkeerde kant uit springt"

 za 2 april 2022 10:41

De Los Angeles Lakers hebben vannacht nog maar eens een slechte zaak gedaan in de strijd om de play-offs in de NBA. De 38 punten van LeBron James volstonden niet om in eigen huis rechtstreekse concurrent New Orleans te verslaan.

De Lakers, bezig aan een verschrikkelijk seizoen ondanks de hoge verwachtingen, konden tegen New Orleans voor het eerst sinds 16 februari weer rekenen op Anthony Davis. Ook LeBron James was er na een korte afwezigheid weer bij.

 

De twee supersterren deden het uitstekend, maar hun 61 gecombineerde punten volstonden niet om het ex-team van Davis te verslaan. Bij 111-114 probeerde James nog extra tijd uit het vuur te slepen, maar zijn poging raakte alleen maar lucht.

 

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zag het er nochtans goed uit voor de Lakers, die met een voorsprong van vijf punten "money time" ingingen. Maar daarna liep het helemaal mis. Davis, James en Russell Westbrook, toch geen sukkels, misten zowat alles en de Pelicans gingen nog op en over de Lakers. 

 

"Dit was een must-winwedstrijd voor ons", zei James na de wedstrijd. "We hebben ons werk niet goed gedaan. We konden het afmaken, maar op het einde kwamen we gewoon te kort."

 

"Het is echt ons seizoen niet. Op het parket lijkt het alsof de bal altijd de verkeerde kant uit springt. Het zit al een heel seizoen tegen, het was nu niet anders. Een ongeluk komt zelden alleen."

 

De Lakers moeten in hun laatste vijf wedstrijden, tegen onder meer kleppers Phoenix, Denver (2x) en Golden State, nu twee keer meer winnen dan San Antonio, dat op de tiende en laatste play-offplaats staat. "We moeten gewoon vijf keer winnen", weet Davis. "Een andere optie is er niet."

Op het parket lijkt het alsof de bal altijd de verkeerde kant uit springt. Het zit al een heel seizoen tegen, het was nu niet anders.

LeBron James
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sterke Clippers, Grizzlies winnen topper

In de andere wedstrijden van vannacht deed stadsgenoot LA Clippers het wel uitstekend. Ze vernederden titelverdediger Milwaukee in eigen huis met 119-153. Robert Covington was de Man van Match met 43 punten. Bij Milwaukee kreeg Giannis Antetokounmpo rust. 

 

In de topaffiche tussen de Phoenix Suns, de nummer 1 in het Westen, en eerste achtervolger Memphis trokken de Grizzlies aan het langste eind met 122-114. Bij de bezoekers maakte Devin Booker nochtans 41 punten.

 

De Golden State Warriors maakten dan weer bekend dat Stephen Curry de rest van het reguliere seizoen zal missen. 

 

De 34-jarige Curry viel midden maart in de wedstrijd tegen de Boston Celtics uit met een verrekking van de ligamenten in zijn linkervoet. Sindsdien miste hij al zeven wedstrijden en een comeback is nog niet voor onmiddellijk. Pas op 11 april, een dag na het einde van de reguliere competitie, beloven de Warriors een nieuwe update te brengen over zijn gezondheidstoestand.

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er werd vannacht stevig gedunkt in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.