Ga naar de inhoud

Memphis klopt titelverdediger Milwaukee, brandweer speelt hoofdrol in Toronto

 zo 27 maart 2022 10:34

In de NBA is Milwaukee afgelopen nacht tegen een nederlaag aangelopen. Het werd 127-102 voor Memphis. Ook Miami verloor en is niet langer de leider in de Eastern Conference. Opvallend, de match tussen de Toronto Raptors en Indiana moest bijna een uur stilgelegd worden na een brand(je).

Brooklyn, aangevoerd door Kevin Durant, diende Miami een 4e nederlaag op een rij toe. De Heat moet zo de eerste plaats in het oosten afstaan aan Philadelphia. De Nets, die een 7e zege in 9 wedstrijden behaalden, staan op de achtste plaats.   

 

Ook zonder spelmaker Ja Morant bleek Memphis duidelijk te sterk voor Milwaukee. Bij de Grizzlies lieten vier spelers meer dan 15 punten optekenen: De'Anthony Melton (24), Desmond Bane (20), Dillon Brooks (19) en Jaren Jackson Jr. (16). De superster van de titelverdediger, Giannis Antetokounmpo, lukte een double-double met 30 punten en 11 rebounds. Maar dat volstond dus niet.

 

Er was ook een opmerkelijk moment in Toronto. Een speaker bovenin de Scotiabank Arena vatte vuur en de zaal moest ontruimd worden. De brandweer kon het brandje uiteindelijk blussen en na iets minder dan een uur kon de match hervatten.

Het publiek mocht wel niet opnieuw binnen, maar de Canadese club zal de tickets van de fans terugbetalen. Toronto won de match tegen Indiana wel met duidelijke cijfers: 131-91.

De uitslagen van afgelopen nacht:

 

  • Cleveland - Chicago 94 - 98   
  • Miami - Brooklyn 95 - 110   
  • Toronto - Indiana 131 - 91   
  • Orlando - Sacramento 110 - 114 (n.v.)   
  • Portland - Houston 98 - 115   
  • Denver - Oklahoma City 113 - 107   
  • Memphis - Milwaukee 127 - 102   
  • New Orleans - San Antonio 103 - 107