Ga naar de inhoud

Miami vergalt de terugkeer van Kevin Durant, Clippers blijven de ploeg van 't stad in LA

 vr 4 maart 2022 08:15
Brooklyn verloor, ondanks 31 punten van Kevin Durant.
Brooklyn verloor, ondanks 31 punten van Kevin Durant.

In de NBA heeft Kevin Durant zijn eerste wedstrijd sinds medio januari niet kunnen opluisteren met een overwinning. Brooklyn verloor vannacht de clash met Miami, de nummer 1 in de Eastern Conference. In het Westen wonnen de LA Clippers voor de 7e keer op rij de derby tegen stadsrivaal LA Lakers.

De Brooklyn Nets mochten vannacht Kevin Durant weer verwelkomen na een knieblessure. De 4-voudige topschutter in de NBA had sinds 15 januari in de lappenmand gelegen. In die periode verloren de Nets 16 van hun 21 wedstrijden en zakten ze van de 2e naar de 8e plaats in de Eastern Conference.

Bij zijn terugkeer kreeg Durant meteen een taaie brok voor de kiezen, want tegenstander Miami is geruisloos naar de koppositie in het Oosten geslopen. Durant was met 31 punten wel op de afspraak, maar kon niet voorkomen dat zijn team een voorsprong van 16 punten uit handen gaf.

Miami zette na de rust een tandje bij in verdediging en knokte zich zo weer in de match. Op minder dan een minuut van het einde had Durant de kans om Brooklyn weer op voorsprong te schieten, maar zijn driepunter ging naast. Een sterke Bam Adebayo (30 punten, 11 rebounds en 6 assists) maakte het vervolgens af onder de ring. Miami won uiteindelijk met 107-113.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lakers zijn alweer niet opgewassen tegen de Clippers

In Los Angeles stonden stadsrivalen LA Lakers en LA Clippers vannacht voor de 4e keer dit seizoen tegenover elkaar. Net als in de vorige 3 ontmoetingen trokken de Clippers ook nu weer aan het langste eind: 132-111.

Reggie Jackson was de uitblinker bij de Clippers met 36 punten, 8 rebounds en 9 assists. De Lakers hebben nu al 7 keer op rij verloren van de concurrentie uit eigen stad.

LeBron James was met 26 punten de topscorer van de Lakers, die sinds het uitvallen van Anthony Davis al voor de 4e keer op rij verloren. Van hun laatste 8 matchen konden de Lakers er maar eentje winnen. De top 6 in het Westen, goed voor een rechtstreeks ticket voor de play-offs, is heel ver weg voor de Lakers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitslagen van donderdagnacht:

  • Atlanta - Chicago 130-124
  • Boston - Memphis 120-107

  • Brooklyn - Miami 107-113
  • Toronto - Detroit 106-108
  • Dallas - Golden State 122-113

  • San Antonio - Sacramento 112-115
  • LA Clippers - LA Lakers 132-111

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.