Ga naar de inhoud

BEKIJK: Team LeBron wint NBA All Star Game, Stephen Curry is MVP met 50 punten

 ma 21 februari 2022 07:41
Team LeBron klopte Team Durant met 163-160.
Curry maakte 16 driepunters, een record. Onderaan vieren LeBron James en Giannis Antetokounmpo.

"Team LeBron" en "Team Durant" hebben traditioneel een heus spektakel gemaakt van de All Star Game in de NBA. Finaal trok Team LeBron aan het langste eind, King James himself maakte de winnende basket: 163-160. Teammaat Stephen Curry wierp een recordaantal van 16 driepunters binnen. Met 50 punten was hij de MVP.

LeBron James schitterde als vanouds in zijn vroegere thuishaven in Cleveland, waar hij van 2003 tot 2010 en van 2014 tot 2018 speelde met de titel in 2016 als climax. De 37-jarige maakte 24 punten en was in het laatste quarter bepalend met onder meer de laatste 2-punter: de ploeg die het eerst 163 punten haalde, won.

Zijn team kon rekenen op enkele illustere ploegmaats: Giannis Antetokounmpo pakte uit met 30 punten en 12 rebounds, maar dé man van de match was Stephen Curry.

Curry haalde net niet het All Star-record van 52 punten van Anthony Davis uit 2017, maar ging de geschiedenisboeken in met 16 omgezette driepunters (op 27 pogingen). Voor de rust gingen er al 11 stuks in.

Op zijn uitgebreide palmares - 3 titels met Golden State (2015, 2017, 2018) en 2 MVP-trofeeën in het reguliere seizoen (2015, 2016) - komt nu voor het eerst die van All Star MVP. Hij kreeg de Kobe Bryant Trofee - voor het eerst vernoemd naar de betreurde basketbalballegende - uit de handen van diens weduwe Vanessa.

Aan de overzijde deed Joel Embiid wat hij kon, maar zijn 36 punten volstonden niet. Door zijn knieblessure kon Kevin Durant zelf niet aantreden, Devin Booker (20  ptn), LaMelo Ball (18) en Dejounte Murray (17) waren andere uitblinkers voor Team Durant.

Bekijk de hoogtepunten van de All Star Game:

Bekijk de winnende korf van LeBron James (163-160):

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De match van Stephen Curry:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De match van LeBron James:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.