Ga naar de inhoud

Ben Broeders voor eerste meeting: "Ik wil mijn naam weer opkrikken"

 za 29 januari 2022 09:29

In Karlsruhe is gisteren het indoorseizoen op gang geschoten. Polsstokspringer Ben Broeders (26) opent vandaag zijn seizoen op Franse bodem. De atleet wil de ontgoocheling van Tokio doorspoelen.

Mondo Duplantis nam gisteren deel aan de sterk bezette meeting in Karlsruhe, Ben Broeders legde vrijdag de autorit van Leuven naar Nevers af. Daar komt hij vandaag in actie.

 

Broeders, student farmacie, blijft voorzichtig over zijn ambities. Vorig jaar moest hij zijn indoorseizoen snel afbreken door een hamstringblessure. 

 

Dit jaar mikt hij op het WK indoor in Belgrado. De limiet bedraagt 5,81 meter, exact de hoogte van zijn Belgisch record. Meteen iets voor vandaag? 

 

"Met een degelijke hoogte naar huis komen is op zich genoeg", tempert hij. "Het gevoel moet goed zitten en ik wil de accenten van de trainingen zien."

 

Broeders wil zichzelf naar eigen zeggen toch wat bewijzen. De Spelen in Tokio werden een kleine domper nadat hij de kwalificaties niet overleefde.

 

"Ik wil mijn naam een beetje opkrikken tegenover vorig jaar. Toen vielen het voorjaar en de Spelen tegen."

 

"Een BR moet zeker mogelijk zijn, zeker door hoe ik me voel op training. Ik heb niets te klagen", klinkt het lichtjes optimistisch.

Lees ook: