Ga naar de inhoud

Novak Djokovic stapt op het vliegtuig in Melbourne

Novak Djokovic in de luchthaven van Melbourne.

Enkele uren na zijn uitwijzing heeft Novak Djokovic Australië al verlaten. Als een dief in de nacht is de tennisster op een vliegtuig van Melbourne naar Dubai gestapt.

Djokovic krijgt geen visum van Australië

Eerder vandaag kreeg Novak Djokovic te horen dat hij het land moet verlaten. Zijn visum bleef ingetrokken.

 

De niet-gevaccineerde tennistopper liet weten "zeer teleurgesteld" te zijn, maar de beslissing ook te respecteren.

 

Djokovic voegde de daad bij het woord. Als een dief in de nacht verliet hij Australië. De Serviër stapte op een vliegtuig van Melbourne naar Dubai.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Servisch president Vucic: "Australië heeft vooral zichzelf vernederd"

De Servische president Aleksandar Vucic reageert verontwaardigd op de uitspraak om het visum van Djokovic ingetrokken te houden.

"Ze denken dat ze Djokovic vernederd hebben met deze 10 dagen van mishandeling, maar ze hebben vooral zichzelf vernederd. Novak mag met opgeheven hoofd terugkeren naar zijn eigen land en iedereen recht in de ogen kijken", klinkt het scherp bij de president.

De mannentennisorganisatie ATP is dan weer opgelucht dat de soap rond Djokovic is afgelopen. "Hiermee komt een einde aan reeks van betreurenswaardige gebeurtenissen."

"De uitspraak van de rechtbank moet gerespecteerd worden, maar de afwezigheid van Djokovic in Melbourne is toch een verlies voor het tennis", klinkt het in een mededeling.

Het onderwerp werd besproken in de Zevende Dag: