Ga naar de inhoud

Phoenix Suns speelt weer haasje-over met Golden State Warriors

 vr 7 januari 2022 09:16

De tweestrijd in de Western Conference van de NBA duurt voort: Phoenix Suns profiteerde optimaal van de nederlaag van de Golden State Warriors en grijpt opnieuw de macht.

Onder impuls van de ijzersterke Stephen Curry gooit Golden State Warriors dit seizoen hoge ogen in de NBA, maar op bezoek in New Orleans ontbrak de driepunterkoning met pijn aan zijn linkerdij. Bovendien konden de Warriors ook niet rekenen op Draymond Green, die last had van zijn heup.

 

Golden State moest rekenen op Andrew Wiggins, die 21 punten scoorde, maar zonder Curry leverden de driepunters maar 7 op 33 op. Die kans lieten de Pelicans niet liggen: Brandon Ingram (32 punten, 11 rebounds en 6 assists) was beul met dienst: 101-96.

 

Phoenix Suns zag het graag gebeuren. Ze boekten een verdiende overwinning bij de LA Clippers: 106-89. Al werd het in het laatste kwart nog even spannend: de Suns gaven een voorsprong van 19 punten bijna helemaal uit handen en lieten de Clippers terugkomen tot op 3 punten.

 

Maar Chris Paul trok de overwinning over de streep met zijn eerste triple-double van het seizoen (14 punten, 10 assists, 13 rebounds). Phoenix springt zo opnieuw over Golden State Warriors naar de leiding in het Westen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onwaarschijnlijke buzzer beater

In het Oosten schotelde New York (10e) en Boston (11e) een wedstrijd voor om duimen en vingers bij af te likken. De Knicks veegden in Madison Square Garden een achterstand van 25 punten weg: 108-105.

 

Met 41 punten, een persoonlijk record, was Evan Fournier de auteur van de comeback van de Knicks. Jayson Tatum kon op anderhalve seconde van het einde nog verlengingen uit de brand slepen voor Boston.

 

Maar daarin trok New York nipt aan het langse eind. RJ Barrett pakte op de buzzer uit met een fantastische driepunter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.