Ga naar de inhoud

Door corona geteisterde Bucks, Warriors en Nets gaan zwaar onderuit

 zo 19 december 2021 10:45
Cleveland Cavaliers Milwaukee Bucks
De Cavaliers kenden weinig problemen met de 8 fitte Bucks-spelers.

Blessures en het coronavirus hebben de NBA in hun greep. Heel wat grote teams moeten topspelers missen door de coronaprotocollen van de Amerikaanse basketbalbond. Zo ook de Golden State Warriors, de Milwaukee Bucks en de Brooklyn Nets, die pijnlijk onderuit gingen vannacht.

Kopzorgen bij de topteams in de NBA. 

 

Mike Budenholzer, coach van de Bucks had slechts 8 fitte spelers ter beschikking voor de match tegen de Cavs. Onder meer Giannis Antetokounmpo en Donte DiVincenzo volgden de coronaprotocollen en waren uit voorzorg niet beschikbaar. Zonder zijn starters beleefden de Bucks een zware avond en verloren ze met een ruim verschil: 119-90.

 

Ook bij de Warriors hetzelfde verhaal. Driepuntkoning Steph Curry wou na een hoogrisicocontact quarantaine in Canada vermijden, dus reisde hij niet mee af naar Toronto. Daar slikten de Warriors hun 6e nederlaag dit seizoen, waardoor ze de Suns weer over zich zien springen in de Western Conference.

 

En dan waren er nog de Nets, die 10 (!) spelers zag uitvallen door de coronaprotocollen. De laatste spelers die dat rijtje aanvulden, luisterden naar de namen Kevin Durant en Kyrie Irving. Geen sterren, dus ook geen schitterende overwinning voor de ploeg uit Brooklyn: 100-93.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anthony Davis 4 weken uit met knieblessure

Ook kopzorgen bij de LA Lakers, die vannacht niet op het parket verschenen. 

 

Sterspeler Antony Davis staat 4 weken aan de kant met een knieblessure. Die liep hij op in het derde quarter tegen de Minnesota Timberwolves afgelopen vrijdag.

 

Timberwolves-speler Jaden McDaniels verloor zijn evenwicht en viel op de knie van Davis. Die laatste probeerde op eigen houtje naar de kleedkamer te wandelen, maar de pijn werd hem te veel.

Anthony Davis
De LA Lakers moeten Anthony Davis 4 weken missen.

Resultaten van de NBA-nacht:

  • Houston Rockets - Detroit Pistons: 116 - 107
  • New York Knicks - Boston Celtics: 107 - 114
  • Orlando Magic - Brooklyn Nets: 100 - 93
  • Golden State Warriors - Toronto Raptors: 100 - 119
  • LA Clippers - OKC Thunder: 103 - 104
  • Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks: 119 - 90
  • Washington Wizards - Utah Jazz: 109 - 103