Ga naar de inhoud

Cavendish na contractverlenging: "Samen nog wat mooie herinneringen maken"

 di 7 december 2021 13:33
Mark Cavendish veroverde zijn tweede groene trui uit zijn carrière.

Mark Cavendish heeft vandaag officieel zijn handtekening gezet onder de contractverlenging van 1 jaar bij Deceuninck-Quick Step, volgend jaar Quick Step-Alpha Vinyl. "De voorbije 12 maanden waren fenomenaal", verklaart de Britse sprinter zijn keuze.

Met vier ritzeges in de Tour de France én de groene trui als extraatje was de terugkeer van Mark Cavendish bij Deceuninck-Quick Step een sprookje. De Brit stak dan ook niet onder stoelen of banken dat hij nog niet aan zijn wielerpensioen dacht.

 

De onderhandelingen sleepten lang aan, maar vorige week kwam er dan toch witte rook. "Mark wou een verlengstuk van zijn sprookje en ik wilde hem dat niet ontnemen", zei ploegbaas Patrick Lefevere. 

 

Vandaag heeft de Brit zijn krabbel onder een nieuw contract gezet. "Ik ben enorm trots en blij met deze nieuwe deal", zegt hij. "Een jaar geleden verstopte ik mijn bewondering voor dit team niet en hoe gelukkig ik was om terug te zijn."

 

"Ik wist van bij mijn eerste periode dat deze ploeg een familiegevoel heeft, en zo voelt het vandaag nog steeds. De voorbije 12 maanden waren fenomenaal en de steun van de ploeg en de staf heeft me soms heel emotioneel gemaakt."

 

"Ik kijk er enorm naar uit om samen nog wat meer speciale herinneringen te maken de komende maanden."

 

Cavendish evenaarde in de Tour het record van 34 ritzeges van Eddy Merckx, maar de Brit aast ongetwijfeld op een 35e zege. De vraag is maar of Lefevere hem nog meeneemt in zijn Tourploeg.

Ook ploegbaas Patrick Lefevere benadrukte nog eens de speciale rol van Cavendish binnen het team. "Iedereen heeft gezien wat hij afgelopen jaar heeft gedaan", zegt hij.

 

"Maar wat ze niet zagen, is de manier waarop Cavendish het team leidt en iedereen aanmoedigt. We hebben een hechte groep en dat straalt Cav ook uit. Hij komt dan wel met opgestoken armen over de streep, maar hij zal de eerste zijn om te erkennen hoeveel werk de ploeg verzet. We zijn blij dat het verhaal van Mark nog wat langer duurt."

Cavendish komt dan wel met opgestoken armen over de streep, maar hij zal de eerste zijn om te erkennen hoeveel werk de ploeg verzet.

Patrick Lefevere
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: