Ga naar de inhoud

Belgian Cats kennen morgen tegenstanders voor WK-kwalificatietoernooi

 ma 22 november 2021 14:15

De Belgian Cats weten morgen welke landen de laatste hindernissen worden op weg naar het WK basketbal van 2022 in Australië. De Belgische basketbalvrouwen zitten voor de loting van het kwalificatietoernooi in de 2e pot.

Het WK basketbal voor vrouwen vindt volgend jaar plaats in Australië, van 22 september tot 1 oktober. Het gastland is al geplaatst, net als olympisch kampioen Verenigde Staten. Beide landen nemen wel deel aan de kwalificaties, maar zijn dus al zeker van hun WK-ticket.

Van 10 tot 13 februari 2022 worden de overige tickets uitgedeeld op 4 kwalificatietoernooien. De loting voor die toernooien gebeurt morgen om 11.30 u in Genève.

De 16 landen uit de 4 potten worden verdeeld over 4 poules. Twee toernooien vinden plaats in Belgrado (Ser), de andere twee worden gespeeld in Osaka (Jap) en Washington (VS).

In elke groep stoten 3 landen door naar het WK. In de poules met Australië en de VS worden er dus nog maar 2 WK-tickets uitgedeeld.

Bij de loting zitten de Belgian Cats in pot 2 en vermijden zo al zeker China, Japan en Servië. Uit pot 1 treffen ze Australië, Canada of de VS. In pot 4 lijkt Bosnië, recent nog te sterk voor de Cats in de EK-voorrondes, de te mijden ploeg.

Enkele restricties voor de loting:

  • Gastlanden Servië, Japan en VS zitten automatisch in de poules van respectievelijk Belgrado, Osaka en Washington.

  • Maximaal 2 landen van hetzelfde continent in één groep.

  • Australië kan niet in dezelfde poule als Japan of China.

  • Frankrijk kan niet in dezelfde poule met Servië of België.

  • Brazilië kan niet in dezelfde poule als Canada of de VS.

  • Mali en Nigeria moeten in dezelfde poule.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.