Ga naar de inhoud
Tweede ronde (eersteklassers)    
Münster (IV) Hertha 1-3
Babelsberg (III) Leipzig 0-1
Hoffenheim Holstein Kiel (II) 5-1
Dortmund Ingolstadt (II) 2-0
Osnabrück (III) Freiburg 2-2 (2-3 n.p.)
Mainz Bielefeld 3-2
Mannheim (III) Union Berlin 1-3
Bochum Augsburg 2-2 (pen: 5-4)
Leverkusen Karlsruhe (II) 1-2
Mönchengladbach Bayern München 5-0
Stuttgart Keulen 0-2

Collectieve offday bij Bayern: "Op Neuer na was het een catastrofe"

 do 28 oktober 2021 09:03

Bayern München heeft gisterenavond een bekernachtmerrie beleefd: een ongeziene 5-0-nederlaag op het veld van Borussia Mönchengladbach. De reden? Een collectieve wanprestatie, klinkt het. Voor de tegenstander was het dan weer een droomavond.

Geen trainer Julian Nagelsmann langs de lijn door een coronabesmetting, wel Dino Toppmöller. Hij moest het dus komen uitleggen na de afgang. "We hadden een black-out", zei hij. "We kwamen overal een meter te laat. Dit verlies is moeilijk te aanvaarden, al heeft Gladbach de zege zeker verdiend."

 

"We hadden een uitgekiend plan, maar we konden dat niet in de praktijk brengen. 3-0 achter na 20 minuten, dat is een drama. Het was een dag om snel te vergeten, een verloren dag. We moeten ons excuseren bij onze fans. Nu moeten we dit snel proberen door te slikken en reageren op zaterdag."

Ik kan niet uitleggen wat er gebeurd is. Alles wat mis kon gaan, ging mis

Ook Thomas Müller was niet mals voor zichzelf en zijn team. "Het was een catastrofale prestatie, alleen Neuer was de uitzondering. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is heel moeilijk om dit te begrijpen. Onze Bayern-motor sloeg maar niet aan. We kunnen niet anders dan onze excuses aanbieden aan de fans én aan Gladbach."


Ook sportief directeur Hasan Salihamidzic deed zijn zegje. "We zaten gewoon niet in deze wedstrijd. Dat heeft niets te maken met de afwezigheid van Nagelsmann, we wisten dat het hier niet makkelijk zou worden. Maar eerlijk, ik kan niet uitleggen wat er hier gebeurd is. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Een collectieve blackout."

"Hier droom je wel van, maar je denkt niet dat het ooit zal uitkomen"

Aan de overzijde uiteraard wel blije gezichten. "We begonnen heel goed aan de wedstrijd en stonden al snel 3-0 voor. Natuurlijk moet je dat verdienen, maar alle puzzelstukjes vielen ook op z'n plaats vandaag", vertelde speler Jonas Hofmann achteraf.

 

"We zaten in een trance, maar voerden ook perfect ons plan uit. Zelfs als je bij Bayern speelt, begin je te twijfelen als je zo snel tegen een 3-0 aankijkt. Zij zijn ook maar mensen."

 

"Soms droom je weleens van zoiets, maar je denkt niet dat het ooit echt zal gebeuren", vertelde een glunderende Max Eberl, sportief directeur van de thuisploeg. "Dit is een historische prestatie."

Lees ook: