Ga naar de inhoud

Sprinter Alex Quinonez vermoord teruggevonden in Ecuador

 za 23 oktober 2021 16:47
Alex Quinonez werd vermoord in Ecuador.
Alex Quinonez werd vermoord in Ecuador.

De Ecuadoraanse sprinter Alex Quinonez is op 32-jarige leeftijd doodgeschoten op de luchthaven van Guayaquil, in het zuidoosten van het land. Dat nieuws maakte de lokale minister van Sport bekend.

"Met diepe droefenis bevestigen wij de moord op Alex Quinonez", luidde de boodschap op het Twitteraccount van de minister. 


De atleet, specialist op de 200 meter en bronzenmedaillewinnaar op het WK van Doha in 2019, werd vrijdag tegen middernacht plaatselijke tijd dood teruggevonden volgens een politiebron. Die voegde eraan toe dat hij werd neergeschoten in het bijzijn van een andere persoon die ook om het leven kwam.   

"We verliezen een grote sportman, een man die ons liet dromen en ons geëmotioneerd heeft", pende de minister neer in een persbericht. Hij bestempelde hem verder als "de beste sprinter aller tijden van het land". 

De Ecuadoraanse president Guillermo Lasso bracht eveneens een eerbetoon op Twitter. "Wij wensen ons diepste medeleven te betuigen aan zijn naasten, dat hij in vrede mag rusten. Zij die Ecuadoranen om het leven brengen, zullen niet ongestraft blijven. We zullen krachtig reageren", verklaarde hij.   


Quinonez bleef afwezig op de Spelen van afgelopen zomer in Tokio. Hij nam wel deel aan de finale van de 200 meter op de Spelen van 2012 in Londen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.