Ga naar de inhoud

Beloftecoach Mathijssen is trots op A-selectie Theate: "Kreeg het niet cadeau"

 vr 8 oktober 2021 15:23
" "
Theate in duel met Eden Hazard op training bij de Duivels.

Het gaat hard voor Arthur Theate: transfer van Oostende naar Bologna, debuut in basis bekroond met goal en assist tegen Lazio en nu overgeheveld van de Belgische belofteploeg naar de A-selectie. Jacky Mathijssen, de coach van de 21-jarige centrale verdediger bij de U21, was niet verrast door die selectie. "Ik zie de problemen van ver aankomen en wist dat er iets op til was."

Omdat Thorgan Hazard niet fit raakte voor de Final Four pakte bondscoach Roberto Martinez Theate mee naar Italië. Mathijssen: "We zoeken in België linksvoetige verdedigers, die groter zijn dan 1,85 meter, die agressief kunnen verdedigen en ook kunnen voetballen."

"Als je beantwoordt aan dat profiel, kan het snel gaan", vertelde Mathijssen tijdens een digitaal persmoment.

"Arthur is een jongen die het zeker niet cadeau gekregen heeft. Hij heeft er hard voor moeten werken, want vele mensen geloofden niet in hem", schetste de U21-coach een beeld van de jongeling.

"Hij brengt nochtans grinta en engagement in de ploeg en gaat er altijd voor. Ik ben dan ook superblij voor hem. Hij heeft deze oproeping niet gekregen om hem een plezier te doen."

Met ook nog Charles De Ketelaere in Italië ziet Mathijssen op korte termijn 2 van zijn beloften overgeheveld worden naar de A-ploeg. "De samenwerking, de bestuiving tussen de beloften en het A-team verloopt fantastisch."

"De Rode Duivels komen snel bij ons kijken, veel meer dan vroeger. En dat geeft toch een enorme voldoening en trots. We werken ook op een andere manier dan vroeger. We hebben een voetbalfilosofie bij de bond en zoeken naar de juiste profielen die daaraan voldoen en vervolgens ook ingepast kunnen worden."

De samenwerking en bestuiving tussen de beloften en het A-team verloopt fantastisch.

Lees ook: