Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Coco Gauff
8128
3
Aryna Sabalenka
7841
4
Elena Rybakina
6026
5
Jessica Pegula
5025
6
Markéta Vondroušová
4463
7
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4055
9
Maria Sakkari
3805
10
Ons Jabeur
3801

Eerste reekshoofd Aryna Sabalenka past voor Indian Wells door coronabesmetting

 zo 3 oktober 2021 11:23
Sabalenka haalde dit jaar op Wimbledon en op de US Open de halve finale.

Aryna Sabalenka, nummer twee van de wereld in het vrouwentennis, heeft positief getest op het coronavirus. De Wit-Russische geeft daarom forfait voor het toptoernooi van Indian Wells, dat volgende week begint. 

Sabalenka bevestigde het nieuws via haar sociale media."Ik ben in afzondering gegaan en zal dat blijven doen tot ik van de artsen en gezondheidsdiensten groen licht krijg", schrijft ze. "Tot nu toe gaat het goed met mij maar ik vind het erg spijtig dat ik er dit jaar niet bij kan zijn." 

 

De 23-jarige Sabalenka zou in Californië het eerste reekshoofd zijn na de eerdere afzegging van de Australische Ashleigh Barty, het nummer één van de wereld. 

 

Ook vedetten als de Japanse Naomi Osaka en de Amerikaanse Serena Williams meldden zich eerder al af, Kim Clijsters is er wel bij dankzij een wildcard. Alison Van Uytvanck besloot na haar titel in Nur-Sultan niet naar Californië te reizen.