Ga naar de inhoud

Yves Lampaert: "Druk door Iedereen Beroemd? Ik laat er mijn slaap niet voor"

 do 30 september 2021 18:00
Yves Lampaert is een van de speerpunten van Deceuninck-Quick Step.

Deceuninck-Quick Step start zondag in Parijs-Roubaix met een sterke ploeg in de breedte. "We beschikken over verschillende troefkaarten", beaamt ploegleider Tom Steels.

Wie Parijs-Roubaix zegt, zegt Deceuninck-Quick Step. De ploeg van manager Patrick Lefevere heeft een rijk verleden in de Helleklassieker en brengt ook zondag een ploeg aan de start die bijzonder sterk oogt in de breedte.

Het team rekent op Kasper Asgreen, Davide Ballerini, Tim Declercq, Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Zdenek Stybar en Bert Van Lerberghe. Met die selectie is het duidelijk dat Deceuninck-Quick Step meerdere ijzers in het vuur heeft.

"We zijn blij dat het eindelijk opnieuw Parijs-Roubaix is. Het zal een boeiende editie worden. In oktober zou het weer wel eens een belangrijke invloed kunnen hebben op de koers", meent ploegleider Tom Steels.

"Als het na 20 jaar nog eens regent in Roubaix krijg je een heel ander scenario. We hebben een sterke ploeg, met veel renners die fris zijn na het WK. We beschikken over verschillende troefkaarten we zullen ons best doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen."

Zdenek Stybar: "Ik sta er weer, maar ik heb niet meer privileges"

  • Yves Lampaert: "We willen met zoveel mogelijk renners in de finale geraken en dan moeten we het spel spelen zoals altijd: aanvallen en niet moeten verdedigen. Hopelijk krijgen we dan een scenario waarbij een van ons solo aankomt. Dan zijn we zeker van de zege. Of er meer druk is door de reportages in Iedereen Beroemd? Misschien een beetje, maar die is er altijd in de ploeg. Ik laat er mijn slaap niet voor."
  • Zdenek Stybar: "Of ik dankzij twee podiumplaatsen in deze koers meer beschermd ben? Neen, dat denk ik niet. Iedereen start op gelijke voet. Eén kopman is gevaarlijk voor zo'n koers en ik heb zeker niet meer privileges dan de rest. Het heeft me veel tijd gekost om op dit niveau te geraken. Veel mensen geloofden niet meer dat ik dit niveau na mijn hartoperatie in het voorjaar nog zou bereiken, maar ik sta er weer. Het WK heeft dat bevestigd." 
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.