Ga naar de inhoud

Marjorie Carpréaux gaat aan de slag bij Belgisch kampioen Namen

 ma 20 september 2021 09:30
Ze zette haar contract bij Poznan in Polen stop.
Marjorie Carpréaux kondigde vorige week een pauze aan.

De Belgische vrouwenbasketbalkampioen Namen heeft de komst aangekondigd van Marjorie Carpréaux. "Marjorie wordt de spelmaakster van de ploeg, terwijl de Portugese Ines Matos Viana aan haar herstel werkt", luidt het in een persbericht. Vorige week kondigde de 34-jarige Belgian Cat nog aan dat ze een pauze in haar loopbaan inlast.

Nadat Carpréaux afgelopen seizoen Castors Braine verliet, kwam ze begin september aan bij haar nieuwe Poolse club Poznan. Enkele dagen later keerde ze terug naar België.

Een week geleden kondigde Carpréaux aan dat ze haar professionele carrière even op pauze zou zetten "na een zwaar jaar". Carpréaux moest onder meer afscheid nemen van haar vader en de coronacrisis hakte er stevig op in.

Tussen 2005 en 2008 speelde Carpréaux al voor Namen, waar ze in 2010 ook enkele maanden vertoefde. Maandag sluit ze aan op training.

Ines Matos Viana liep in januari een zware knieblessure op. De Portugese werd geopereerd en kan naar verwachting pas binnen 2 maanden haar rentree maken.

Lees ook: