Ga naar de inhoud

Servië kroont zich nog maar eens tot Europees kampioen 3x3-basketbal

 ma 13 september 2021 08:23
Servië was ook in Parijs oppermachtig.

De Servische mannen hebben voor de 3e keer op rij de Europese titel veroverd in het 3x3-basketbal. Bij de vrouwen ging de gouden medaille naar Spanje.

Servië had in de EK-finale weinig moeite met Litouwen. Dejan Majstorovic, Miroslav Psajlic, Aleksandar Ratkov en Mihailo Vasic waren met 20-14 duidelijk te sterk. De derde plek ging naar Polen, dat Rusland klopte met 18-19. 

 

Ook de 3x3 Belgian Lions waren op het EK in Parijs al op Servië, de nummer 1 van de wereld, gebotst. Hun toernooi eindigde zo in de groepsfase. Voor Servië is het de derde titel op rij na zeges in Debrecen in 2019 en Boekarest in 2018. In 2020 werd het EK in Antwerpen afgelast door het coronavirus.

 

Bij de vrouwen veroverden de Spaanse vrouwen hun eerste titel. Marta Canella, Aitana Cuevas, Vega Gimeno en Sandra Ygueravide klopten Duitsland in de finale met 16-12. Tweevoudig kampioen Frankrijk moest vrede nemen met brons, na een 19-13-zege tegen Rusland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: