Ga naar de inhoud

Wolfsburg uit de Duitse beker gezet vanwege "Bornauw-wissel"

 ma 16 augustus 2021 19:11
Bornauw
Deze wissels, met Sebastiaan Bornauw, komen Wolfsburg duur te staan.

Wolfsburg is de eerste topclub die sneuvelt in de Duitse beker. Niet na een sportieve uitschakeling, maar door een administratieve blunder van de technische staf.

Wolfsburg opende zijn seizoen een week geleden in de Duitse beker tegen Preussen Münster. Een onverdeeld succes werd dat niet, want de club van coach Mark Van Bommel had verlengingen nodig tegen de vierdeklasser.

 

Hierin kon Wolfsburg uiteindelijk toch afstand nemen van Münster, maar het was ook in deze verlengingen dat de technische staf een kapitale blunder maakte. In de 103e minuut werden Sebastiaan Bornauw en Admir Mehmedi ingebracht, de 5e en 6e wissel bij de bezoekers.

 

Aangezien slechts 5 vervangingen zijn toegestaan, tekende Preussen Münster na de match verzet aan. Bij de Duitse bond konden ze niet anders dan gehoor te geven aan die klacht.

 

Wolfsburg wordt dus uit de beker gezet en ziet zo een van zijn doelen van het seizoen nu al wegvallen. De club won voor het laatst de beker in 2015, toen Kevin De Bruyne de pannen van het dak speelde in de finale tegen Dortmund.

 

Wolfsburg legt zich nog niet neer bij de beslissing. "Wij zijn teleurgesteld en hadden liever een andere afloop gezien", schrijft Tim Schumacher, een van de bestuurders van de club, in een mededeling "Wij zijn het niet eens met de beslissing en onderzoeken welke vormen van beroep mogelijk zijn."

Lees ook: