Ga naar de inhoud

Ook geen brons voor gefrustreerde Djokovic: Carreño Busta pakt de medaille

 za 31 juli 2021 10:56

Novak Djokovic was naar Tokio afgezakt met de Golden Slam in het enkelspel als doel, maar de nummer 1 van de wereld moet met lege handen terugkeren naar Servië. In de strijd om het brons trok de Spanjaard Pablo Carreño Busta aan het langste eind 6-4, 6-7 en 6-3. 

Speelde de verloren halve finale tegen Zverev hem nog parten? Feit was wel dat Novak Djokovic in de eerste set wat op zoek was naar zichzelf. Carreño Busta had al snel een break te pakken. Djokovic kreeg kansen om dat ook te doen, maar de Serviër benutte die niet. 

 

De 2 breakpunten voor Djokovic bij een 5-4-stand veegde Carreño Busta vlotjes van de baan: 6-4. Djokovic kon geen enkele van zijn 5 breakkansen verzilveren in de eerste set. Ook zijn winstpercentage bij de eerste opslag lag met 40 % erg laag.

Djokovic redt matchpunt in de tiebreak

Carreño Busta stond dan ook goed te serveren en dat kon in de 2e set van beide tennissers gezegd worden. De serveerders waren baas, al kregen we op het einde wel enkele lange rally's te zien. 

 

We stevenden dan ook af op een tiebreak. Daarin haalden beide heren wel hun niveau. Ze lieten enkele mooie dingen zien en Carreño Busta kreeg zelfs een matchpunt. Uiteindelijk zette Novak Djokovic de scheve situatie nog recht: 7-6 (8-6) in de 2e set. 

Gefrustreerde Djokovic

Djokovic liet de 3e set al snel uit zijn vingers glippen. Hij stond vrijwel meteen 3-0 achter en dat was niet naar de zin van de Serviër. In al zijn frustratie mepte hij aan het net dan maar zijn racket kapot. 

 

Djokovic weerde zich nog wel, maar er was geen houden meer aan Carreño Busta. De 30-jarige Spanjaard sleepte de 3e set in de wacht. Het 6e matchpunt was het goede: 6-3. 

 

Ook in het dubbelspel stond Djokovic in de bronzen finale, maar de Serviër heeft gezegd dat hij niet zal deelnemen aan die wedstrijd. Hij kampt met een schouderblessure. 

Lees ook: