Ga naar de inhoud

Judoka Jorre Verstraeten is niet opgewassen tegen topfavoriet Takato

 za 24 juli 2021 05:48
Jorre Verstraeten sneuvelde in de 1/8e finales.
Jorre Verstraeten sneuvelde in de 1/8e finales.

Jorre Verstraeten heeft de 1/8e finales niet overleefd in de categorie tot 60 kilogram. De Belgische judoka moest zijn meerdere erkennen in de Japanse klasbak Naohisa Takato.

Jorre Verstraeten verliest in de tweede ronde van het judo

In de mythische Budokan-arena, gebouwd voor de Olympische Spelen van 1964, mocht Jorre Verstraeten zaterdag als eerste Belgische judoka het strijdperk betreden.

 

Verstraeten had het in zijn eerste kamp niet onder de markt met de Duitser Mortiz Plafky, die het ondanks twee bestraffingen uitzong tot de golden score. Daarin kon onze landgenoot pas na vier minuten het verschil maken met een beenworp, goed voor een waza-ari.

 

In de 1/8e finales trof Verstraeten met de Japanner Naohisa Takato een van de favorieten voor het goud in de klasse tot 60 kilogram. Verstraeten hield de nummer 4 aan de wereld lang aan de praat, al kreeg hij wel twee bestraffingen.

 

Toch leek hij op weg om een golden score uit het vuur te slepen, maar op 14 seconden voor het einde van de kamp gooide Takato onze landgenoot op zijn rug, goed voor ippon en meteen einde verhaal voor Verstraeten.

 

"Ik weet niet wat te zeggen", reageerde hij bijzonder ontgoocheld na afloop. "Ik heb alles gegeven en geprobeerd wat ik kon. Vandaag was de Japanner sterker. Punt."

 

"Hij was natuurlijk een van de favorieten, maar ik wilde voor een stunt zorgen. Ik kwam voor een medaille, maar ik ga eruit voor de kwartfinales. Ik zal toch even tijd nodig hebben om dit te laten bezinken."

Bekijk hier de eerste kamp van Jorre Verstraeten:

De tweede kamp van Verstraeten:

Jorre Verstraeten: "Even tijd nodig nu"