Ga naar de inhoud

Suns staan dichter dan ooit bij NBA-titel, Giannis heeft hulp nodig

 vr 9 juli 2021 07:19
Booker was topschutter bij de Suns.

De Phoenix Suns staan dichter bij een kampioenschapsring dan ze ooit eerder gekomen zijn. De Suns wonnen ook duel twee van de Milwaukee Bucks (118-108). De 42 punten en 12 rebounds van Giannis Antetokounmpo voor de Bucks ten spijt. In de geschiedenis won een team met een 2-0-voorsprong 31 van de 35 keer de titel.

De zege van de Suns in het eerste duel was al historisch omdat de ploeg uit Phoenix nooit eerder op voorsprong was gekomen in een NBA-finale. In 1976 en 1993 verloren de Suns telkens de openingsmatch en ze zouden die achterstand nooit meer inhalen. 

 

De 1-0-voorsprong smaakte zo zoet, dat Devin Booker, Mikal Bridges en Chris Paul een voortrekkersrol speelden om hun hand nog iets meer uit te steken naar een eerste titel. Booker was goed voor 31 punten en 6 assists, Paul voor 23 punten en 8 assists en Bridges scoorde 27 punten.

 

Eigenlijk stonden die prestaties in de schaduw van een alweer fenomenale Giannis Antetokounmpo, maar het probleem is dat hij te weinig hulp kreeg. In het derde quarter hield hij de Bucks ongeveer in zijn eentje in de wedstrijd met 20 punten. 

 

Volgens het statistiekenbureau van de NBA is hij nog maar de vierde speler in 50 seizoenen die 20 punten maakt in een quarters tijdens de play-offs. Zijn voorgangers: Michael Jordan, Isiah Thomas en Joe Dumars.

 

Khris Middleton liet het afweten met 11 punten bij de Bucks. Veelzeggend was ook de statistiek dat de Bucks 3 punten meer scoorden in de minuten dat Giannis op het veld stond. Zondag volgt duel 3 in Milwaukee.

 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook:

NBA play-offs

Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
Phoenix Milwaukee 118-105
Phoenix Milwaukee 118-108
Milwaukee Phoenix 120-100
Milwaukee Phoenix 109-103
 Phoenix Milwaukee  119-123
Milwaukee Phoenix 105-98
Conference Finals
Oosten
Atlanta Milwaukee 2-4
Westen
LA Clippers Phoenix 2-4
Tweede ronde
Oosten
Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
Westen
Utah Jazz LA Clippers 2-4
Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
Eerste ronde
Oosten
Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
Westen
Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
Phoenix Suns LA Lakers 4-2