Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Chiellini waarschijnlijk fit, Cannavaro waarschuwt voor "volwassen" België

 wo 30 juni 2021 12:28
Neemt Chiellini zijn vaste stek naast Bonucci vrijdag weer in?
Neemt Chiellini zijn vaste stek naast Bonucci vrijdag weer in?

Op het EK worden er heel wat rookgordijnen opgetrokken bij blessures. Toch sijpelde er vandaag wat Italiaans nieuws binnen. Zo zou Giorgio Chiellini weer fit zijn om vrijdag te spelen. Cannavaro waarschuwde zijn collega-verdediger alvast voor onze "volwassen" Duivels.

Chiellini is er mogelijk opnieuw bij tegen Rode Duivels

Giorgio Chiellini, de kapitein van Italië, maakt vrijdag in de kwartfinale van het EK voetbal tegen de Rode Duivels mogelijk zijn terugkeer in de basis. Dat berichten verschillende Italiaanse media. 

 

Chiellini zou volledig hersteld zijn van zijn dijbeenblessure. Hij zou vandaag ook al meteen weer - tijdens de tactische oefeningen op training - gesignaliseerd zijn naast zijn vaste kompaan Leonardo Bonucci.

 

Chiellini viel tijdens de eerste helft van de tweede groepsmatch tegen Zwitserland (3-0-zege) uit. De terugkeer van Chiellini zou een domper zijn voor Francesco Acerbi. De Lazio-verdediger zou zijn basisstek zo opnieuw verliezen.   

 

De Italiaanse kranten speculeerden na de trainingssessie van vandaag ook dat Federico Chiesa en Matteo Pessina, de doelpuntenmakers tegen Oostenrijk, tegen de Rode Duivels op de bank zullen blijven

Chiellini en Lukaku hebben beiden een patent op  stevige duels.
Chiellini en Lukaku hebben beiden een patent op stevige duels.

Ex-wereldkampioen Cannavaro waarschuwt voor "volwassen" België

Voormalig topverdediger Fabio Cannavaro heeft woensdag in een interview met de Gazzetta dello Sport aangegeven dat de Italianen op het EK voetbal "op een kruispunt staan". 

 

"Vrijdag in de kwartfinale tegen België moet Italië haar mooie spel combineren met een resultaat. En daar heb je een beetje geluk bij nodig", zei Cannavaro, die in 2006 als aanvoerder met Italië wereldkampioen werd. 

 

"Italië kan vrijdag in München enkel winnen als het een grootse match speelt", ging de intussen 47-jarige coach van het Chinese GZ Evergrande verder. "België is een zeer volwassen team en één van de favorieten voor de titel."  

Bonucci en Chiellini hebben in de Serie A al laten zien hoe je Lukaku kan afstoppen."

Fabio Cannavaro

Voorin bij de Duivels loopt met Romelu Lukaku de steraanvaller van Italiaans kampioen Inter rond. Maar Cannavaro had vooraf vertrouwen in de capaciteiten van verdedigers Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. 


"Zij hebben in de Serie A al laten zien hoe je Lukaku kan afstoppen." Lukaku kon in het voorbije seizoen in vier officiële wedstrijden met Inter tegen Juventus maar één keer scoren."

Fabio Cannavaro toonde alvast het voorbeeld op het WK in 2006.
Lees ook: