Ga naar de inhoud

De EK-Tribune over Bel-Por: "Met al ons talent mocht het wel wat meer zijn"

 ma 28 juni 2021 14:55

De Belgen wonnen gisteren, met veel moeite, van Portugal op het EK. Geen sprankelend spel, wel een zege. In De Tribune werd de prestatie van de Duivels geanalyseerd: "Slecht spelen en toch winnen moeten we niet tot regel verheffen."

In De Tribune kaartte presentator Jonathan Metdepenninghen na over België-Portugal met commentatoren Filip Joos en Aster Nzeyimana. Joos was blij met de Duivelse zege, maar zag ook dat er nog veel werk aan de winkel is.


"We zijn door, maar ik heb voldoende realiteitszin om me te verplaatsen in het hoofd van een doorsnee Sloveen die naar de wedstrijd keek. Of die tevreden is, dat durf ik te betwijfelen. Deze match was een draakje, daar moet je eerlijk in zijn."


"Ik schrik er toch van hoe we soms worden weggezet in grote delen van een wedstrijd. Dit deed me wat denken aan de match tegen Brazilië op het WK. Met al ons talent moeten we toch meer kunnen dreigen."


"Het is niet ondenkbaar dat Portugal kwam dreigen in de tweede helft, want voor hen was het van moeten. Maar het is bizar dat we niet meer tot doelrijpe kansen komen, terwijl er veel ruimte ligt. Die stap moeten we zetten als we Europees kampioen willen worden."

Het is bizar dat we niet meer tot doelrijpe kansen komen, terwijl er veel ruimte ligt.

Filip Joos

"De counterkans van Carrasco was een toonbeeld. Tielemans, die het melkzuur in de keel had, doet een sprint van 60 meter om de boel open te rijten. Carrasco maakt dan de foute keuze en krijgt die pass niet eens voorbij de verdediger."

 

"Dat moet beter. We moeten zeer blij zijn dat we winnen van een ploeg die niet minder was dan wij. Als Oranje-doelman Van Breukelen destijds een engeltje had op de paal, dan hadden de Duivels dat vandaag ook."

 

Moeten we niet blij zijn dat de Duivels in moeilijke omstandigheden alsnog de wedstrijd konden winnen? "Ja, natuurlijk is dat goed. Maar je moet oppassen om dat niet tot regel te verheffen."

 

"Spelen op de counter is een keuze, maar dan moet dat wel goed zijn. Met al ons talent, als nummer 1 van de wereld, dan mag het wel wat meer zijn", besluit Joos.

Beluister de EK-Tribune van 28 juni: