Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
4
2
1
0
1
2
1
2
Frankrijk
4
2
1
0
1
1
0
3
Oostenrijk
3
2
1
1
0
3
2
4
Polen
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
4
Polen
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
4
Polen
0
0
0
0
0
0
0

Youri Mulder twijfelt nog over Oranje: "Referentiematch tegen topland nodig"

 di 22 juni 2021 17:38

Nederland kan met een foutloos rapport naar de achtste finales van het EK. Toch leeft er bij Youri Mulder nog één centrale vraag: "Waar staat Nederland tegen de grote landen?" Dat vertelde hij in een Facebook Live vlak na de match tegen Noord-Macedonië.

3-2 tegen Oekraïne, 2-0 tegen Oostenrijk, 3-0 tegen Noord-Macedonië. Met nog reserve over walste Nederland door de groepsfase op het EK. Youri Mulder ziet de evolutie van Nederland met vreugde tegemoet, al blijft er één onbeantwoorde vraag door zijn hoofd spoken.

 

"De groepsfase en de voorbereiding tegen Georgië en Schotland waren geen referentie. Het valt af te wachten hoe we zullen spelen tegen Duitsland, Frankrijk en reken België ook maar bij die toplanden."

Tot nu toe heeft Oranje geen referentie van wat het kan tegen toplanden.

Youri Mulder

"Twee jaar geleden heeft Oranje het goed gedaan tegen Duitsland, Frankrijk en Engeland in de Nations League, die we bijna hadden gewonnen. Nederland verloor de finale met 1-0 van Portugal. Sindsdien hebben we in competite geen echte waardemeter gehad, dus het valt af te wachten hoe we zullen presteren."

Nederland verloor de Nations League-finale met 1-0 van Portugal.

Goudhaantjes De Jong & Wijnaldum

Nederland kan in elk geval rekenen op de groeiende vorm van heel wat spelers. Zo blonken tegen Noord-Macedonië zowel Frenkie De Jong als Georgino Wijnaldum uit. Die laatste werd ook verkozen tot man van die match.


"Volledig terecht", vindt Youri Mulder. "Wijnaldum is dé man van Nederland, zo'n fantastische speler en zo'n fantastisch mens. Hij heeft een enorme hoeveelheid gedrevenheid. Maar wanneer hij spreekt heeft hij een soort zachtheid met veel bescheidenheid." 


"Hij heeft, bijna net als De Bruyne en Lukaku, een unieke connectie met Memphis Depay. En daarbij komt nog dat Wijnaldum heel veel doelpunten maakt voor het Nederlands elftal, hij is in topvorm."

Wijnaldum is dé man van Nederland. Een fantastische speler met veel gedrevenheid, een fantastisch persoon met veel bescheidenheid.

Youri Mulder

"Frenkie De Jong is een ander verhaal. Hij heeft een wisselvallig seizoen gehad bij Barcelona. In de grote wedstrijden kon hij de ploeg niet bij de hand nemen. Nu lijkt het erop dat hij dat wel doet." 


"Nogmaals: we speelden tegen Noord-Macedonië, Georgië, Oekraïne en Schotland, de vraag blijft of hij dat ook kan tegen een grotere tegenstander."

Wijnaldum met zijn typische viering wanneer hij een doelpunt scoort.

De spitsenkwestie: Malen of Weghorst?

Ook vooraan beschikt Nederland over twee interessante profielen, ook al zijn het niet meteen superspitsen als Lukaku, Lewandowski of Kane. 

 

"Donyell Malen draagt ook een apart verhaal met zich mee. Dit seizoen kende hij een moeilijke terugkeer uit een langdurige blessure. Daardoor wisselden  goede wedstrijden van hem bij PSV zich af met slechte wedstrijden. Bij die enkele goede wedstrijden viel wel meteen zijn kwaliteiten op."

 

"Nu is hij helemaal terug en door zijn explosieve snelheid is hij levensgevaarlijker dan ooit. Een kille afmaker. Een totaal ander type dan Weghorst."

 

"Weghorst weegt op een verdediging, die beukt en knokt zich erdoor. Hij is een fysieke tegenstander voor een verdediging. Als je hem op het uur wisselt voor zo'n kwieke spits als Malen, dan maak je de verdediging van de tegenstander gek. Ik denk dat De Boer voor die combinatie gaat kiezen." 

Het fysieke spel van Weghorst op het uur vervangen door het kwieke spel van Malen. Zo'n combinatie maakt de verdediging van de tegenstander gek. 

Youri Mulder
Malen in actie na zijn invalbeurt tegen Oostenrijk.

België - Nederland? 65% kans voor de Rode Duivels

De kans is heel klein dat het zal gebeuren en als het gebeurt is het in de finale, maar indien België en Nederland elkaar tegenkomen op dit EK, dan acht Mulder België favoriet. "De verhouding is 65% voor België, tegenover 35% procent voor Nederland. 

Herbekijk het gesprek met Mulder