Ga naar de inhoud

Giro-winnaar Egan Bernal is definitief verlost van coronabesmetting

 di 15 juni 2021 20:48
Giro-winnaar Bernal had in de voorbije week milde symptomen en is nu opnieuw genezen.

De winnaar van de jongste Ronde van Italië, Egan Bernal, heeft op sociale media laten weten dat hij hersteld is van zijn coronabesmetting die hij een 10-tal dagen geleden opliep. 

Het team van Bernal, Ineos-Grenadiers, communiceerde vorige week na het bekendmaken van de coronabesmetting van Bernal dat het ging om milde symptomen. De Colombiaanse klimmer kreeg intussen ook te horen dat hij en zijn vriendin, María Fernanda Gutiérrez, genezen zijn.

 

Bernal won afgelopen maand de Ronde van Italië met een bonus van anderhalve minuut op Damiano Caruso. Hij zal later deze maand zeker niet aan de start komen van de Ronde van Frankrijk. Dan kiest Ineos voor onder meer Geraint Thomas en Richard Carapaz.