Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
1
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
1
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
1
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
1
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
1
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
1
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0

Spaanse bondscoach trommelt ook veteraan Albiol en doelman Kepa op als reserve

 di 8 juni 2021 12:04
" "
Raul Albiol (r) won vorige maand de Europa League met Villarreal.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique neemt nog extra noodmaatregelen in de noodsituatie waarin Spanje zich bevindt, nu aanvoerder Sergio Busquets positief testte op corona. Veteraan Raul Albiol (Villarreal) en doelman Kepa Arrizabalaga (Chelsea) werden als reserve bij de selectie gehaald. De minister van Sport maakte ondertussen bekend dat de selectie morgen gevaccineerd wordt.

De 2 komen bij de 4 reserven die gisteren al geroepen werden: aanvaller Rodrigo Moreno (Leeds United) en middenvelders Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (Valencia) en Brais Mendez (Celta de Vigo).

 

De Spaanse T1 wil zo anticiperen op de eventuele gevolgen van de coronabesmetting van Busquets, die zondag een coronabom liet ontploffen. Sindsdien zitten alle andere 23 spelers en de trainersstaf in isolatie.

 

De 35-jarige Albiol won het voorbije seizoen de Europa League met Villarreal. De verdediger telt 56 caps met La Roja, maar maakte sinds eind 2019 geen deel meer uit van de selectie.

 

Net als de 26-jarige Kepa, dit seizoen geen vaste keuze bij Chelsea, sluit hij morgen aan bij de selectie.

 

De andere reserven arriveren normaal vandaag in oefencentrum Las Rozas, nabij Madrid. Ze zullen daar in een parallelbubbel verblijven en ieder contact met de al aanwezige voetballers vermijden.

 

Dat blijft zo totdat zeker is dat naast Busquets niemand anders het virus heeft opgelopen.

 

Spanje begint zijn EK op 14 juni met een wedstrijd tegen Zweden in Sevilla. Vanavond wordt de laatste oefenwedstrijd, tegen Litouwen, afgewerkt door de beloften en onder leiding van beloftecoach Luis de la Fuente.

Morgen wordt Spaanse selectie gevaccineerd

Spaans minister van Sport José Manuel Rodriguez Uribes heeft vandaag verzekerd dat de Spaanse selectie morgen zal gevaccineerd worden. De ministerraad moet vandaag wel nog groen licht geven, maar dat zou een formaliteit zijn. "We zullen de internationals vaccineren, omdat ze ons vanaf volgende week vertegenwoordigen op een competitie van heel hoog niveau."

 

De minister benadrukte dat de vaccinatie vorige week al afgesproken was en niet afhing van de positieve test van zondag. Net als in België gaat het om een uitzondering op de normale vaccinatieregel per leeftijd. Een maand geleden gebeurde dat ook met de olympische en paralympische atleten.