Ga naar de inhoud

meest recent

Thomas Van der Plaetsen zoekt olympische limiet in Götzis: "Onzekerheid is niet leuk"

 wo 12 mei 2021 08:57

Thomas Van der Plaetsen neemt in tegenstelling tot Nafi Thiam wel deel aan de prestigieuze Hypomeeting in Götzis op 29 en 30 mei. De tienkamper wil zich in Oostenrijk verzekeren van een ticket voor de Olympische Spelen.

Thomas Van der Plaetsen heeft twee manieren om in Götzis zijn plaats in Tokio veilig te stellen. Dat kan ofwel door de rechtstreekse limiet van 8.350 punten te behalen, ofwel door nog wat verder op te schuiven op de olympische ranking.

 

Het persoonlijk record van Van der Plaetsen bedraagt 8.332 punten. Op de olympische ranking is hij momenteel 19e, de beste 24 mogen naar Tokio.

 

"Het blijft de grootste wedstrijd", verklaart Van der Plaetsen zijn keuze voor Götzis. "En door er op tijd op het seizoen aan te beginnen, bouw ik nog wat marge in voor als er iets zou mislopen."

 

"Het wordt een goeie test waaruit ik zal kunnen afleiden wat er nog moet bijgestuurd worden, maar ik hoop ook om wat meer zekerheid te krijgen over mijn olympische deelname. Die onzekerheid waar zo veel atleten nu mee zitten, is echt niet leuk."     

 

Hoe hoog hij precies kan mikken in Götzis, is voor Van der Plaetsen nog een vraagteken. "Het is moeilijk om voorbereidingswedstrijden te vinden, dus ik zal eraan beginnen zonder veel competitie in de benen. Als alles meteen goed zit bij mij en het weer is ook goed, dan is de automatische limiet een optie."

Olympisch kampioene Nafi Thiam had eerder laten uitschijnen dat ze ook naar Götzis zou trekken, maar kwam daar op terug. Ze verkiest losse wedstrijden in individuele nummers. Haar vriend Niels Pittomvils is wel van de partij in Götzis.