Ga naar de inhoud

Belgen rapen 4x goud en 1x zilver op wereldbeker G-wielrennen

 za 8 mei 2021 11:22
Ewoud Vromant was dolblij met zijn gouden medaille.

De Belgen hebben al heel wat eremetaal veroverd  op de wereldbeker G-wielrennen in Oostende. Ewoud Vromant (C2), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (WB) en Maxime Hordies (H1) pakten goud in de tijdrit, Tim Celen was een zilveren tijdrijder en een gouden wegrenner. 

De wereldbeker G-wielrennen in Oostende is een belangrijke wedstrijd met het oog op een selectie voor de Paralympische Spelen in Tokio.

 

Ewoud Vromant deed alvast een pak vertrouwen op in zijn tijdrit. De specialist tegen de klok pakte zijn eerste gouden medaille in die discipline. "Dit geeft een goed gevoel. Nu nog de wegrit en dan kan ik toewerken naar Tokio", zegt de renner met een rechterbovenbeenamputatie.

 

Ook de tandemdames Griet Hoet (slechtziend) en pilote Anneleen Monsieur reden een knaltijd van 27'46" op de tijdrit van 20 kilometer in Oostende. Het gouden duo was 8 seconden sneller dan het Poolse en Britse duo.

 

Handbiker Maxime Hordies (tetraplegie) reed donderdag al naar goud in zijn tijdrit. Tim Celen (T2) moest alleen de Spanjaard Figuerola voor zich dulden in zijn tijdrit. Maar vandaag zette hij wel de wegrit op zijn naam in Oostende. Goud én zilver dus voor Celen.

Vromant hoort dat hij goud beet heeft

Ewoud Vromant knalt voorbij

Vromant mag juichen op het podium

Ook Hoet en Monsieur staan op het hoogste schavotje

Maxime Hordies.
Tim Celen.
Griet Hoet en Anneleen Monsieur.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.