Ga naar de inhoud

Kijktip: Braziliaanse Ronaldo krijgt docureeks. "Ik ga mijn verhaal vertellen"

 wo 5 mei 2021 12:05

Het klinkt als een TV-reeks die geen enkele voetballiefhebber mag missen. Streamingdienst DAZN kondigt aan dat het een exclusieve docureeks uitbrengt rond het Braziliaanse fenomeen Ronaldo. "Dit is een unieke kans om mijn verhaal te vertellen."

Materiaal genoeg om een boeiende docureeks over te maken. De carrière van Ronaldo kende ongekende hoogtes bij onder meer Real Madrid, Inter en Barcelona. Maar ook enorme dieptes door veel blessureleed. Momenteel is de spits aan de slag als voorzitter van de Spaanse club Valladolid.

Strak in het pak: Ronaldo als voorzitter van Valladolid

Het eerste deel van de reeks gaat over zijn huidige functie, getiteld 'El Presidente'. De kijker zal een inzicht krijgen van hoe Ronaldo er op dagelijkse basis de club runt. In zes afleveringen zullen de triomfen en nederlagen van de Braziliaan in zijn eerste seizoen bij Valladolid in beeld gebracht worden. En zullen er parallellen gemaakt worden met Ronaldo's eigen spelerscarrière.

Onder meer ex-ploegmaats Roberto Carlos, Dida, Pep Guardiola, Boudewijn Zenden en Javier Zanetti zullen getuigen over hun ervaringen met Ronaldo. Op 20 mei komt de eerste aflevering online. "Dit is een unieke kans om mijn verhaal te vertellen", blikt Ronaldo vooruit.