Ga naar de inhoud

Na 4 op een rij moet slalomkoningin Shiffrin haar wereldtitel afstaan

 za 20 februari 2021 14:43
Katharina Liensberger
Katharina Liensberger slingert naar het goud in Cortina d'Ampezzo.

In het alpineskiën is een einde gekomen aan de hegemonie van Mikaela Shiffrin. Na 4 wereldtitels op een rij op de slalom heeft de Amerikaanse vrede moeten nemen met het brons. Het goud in het Italiaanse skigebied Cortina d'Ampezzo ging naar Katharina Liensberger uit Oostenrijk.

Katharina Liensberger had dit jaar nog geen slalomwedstrijd gewonnen, maar met 5 podiumplaatsen in de Wereldbeker is ze wel een vaste waarde. Vanmiddag zette de 23-jarige Oostenrijkse de kroon op haar seizoen met de wereldtitel. Op de lastige piste was ze 2 keer de snelste. 

 

Zo stootte Liensberger Mikaela Shiffrin van de troon. De voorbije 4 WK's was telkens zij de slalomkoningin, nu werd het brons voor de Amerikaanse. Na de eerste manche stond ze al een seconde in het krijt, na de 2e werd dat bijna 2 seconden.

 

Petra Vlhova nestelde zich tussen de twee in. De Slovaakse gaf exact een seconde toe op Liensberger.

 

Kim Vanreusel mocht beide reeksen skiën en eindigde als 29e, op 10 seconden van de wereldkampioene.

Mikaela Shiffrin
Een van de betere plaatjes uit de Dolomieten (foto: Mikaela Shiffrin).
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.