Ga naar de inhoud

Zelfs al had je 1 miljoen, "hand van God"-truitje Maradona is niet te koop

 di 1 december 2020 20:41
Voor dit truitje van Maradona volstaat geen enkel bod.

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen? In elk geval niet het truitje van Maradona kopen, waarmee hij zijn befaamde "hand van God"-doelpunt scoorde. De Engelse eigenaar weigert elk bod.

De telefoon van Steve Hodge staat tegenwoordig roodgloeiend. De ex-international van Engeland, die in 1986 zijn truitje ruilde met Maradona na de verloren WK-wedstrijd, krijgt het ene bod na het andere op het Argentijnse kleinood.

 

Het shirt, waarin Maradona zijn befaamde "hand van God"-doelpunt scoorde, hangt in het National Football Museum in Manchester. "Ik heb het truitje al 34 jaar en heb nooit overwogen om het te verkopen", zegt Hodge. "Het heeft een ongelofelijke sentimentele waarde."

 

Na het overlijden van Maradona deden geruchten de ronde dat een bedrag van 7 cijfers zou volstaan. Maar dat klopt dus niet. "Er staan constant mensen aan mijn deur en ik krijg voortdurend telefoon. Het was niet meer aangenaam. Ik las artikels waarin stond dat ik één of twee miljoen euro vroeg. Totaal respectloos", aldus Hodge.