Ga naar de inhoud

Team Remco en Team Ceylin winnen virtuele Belgium Tour

 ma 15 juni 2020 11:58
" "
Remco Evenepoel verzamelde 64.390 km, Ceylin Alvarado 19.713 km.

De eerste editie van de virtuele Baloise Belgium Tour is overtuigend gewonnen door kopman Remco Evenepoel en kopvrouw Ceylin Alvarado met hun respectievelijke knechten. Die reden gisteren op de 5e en laatste dag naar een overtuigende dagzege en vergrootten zo nog hun voorsprong in de eindafrekening. 

Je kon je de voorbije week registeren om met een socialemedia-app kilometers te verzamelen voor een kopman of kopvrouw naar keuze. Meer dan 3.000 knechten hebben dat gedaan, goed voor meer dan een half miljoen kilometers.

 

Team Evenepoel kwam uit op 64.566 km, flink voor het team van Oliver Naesen (61.619 km). Team Ceylin troefde met 19.987 km dat van Jolien D'hoore af (18.491 km).

 

8 kopmannen en 4 kopvrouwen streden van woensdag tot en met zondag samen met hun honderden superknechten voor ritzeges en de eerste plaats in het eindklassement.

 

Elke dag zoveel mogelijk kilometers afleggen was de opdracht. Met ritzeges in 4 van de 5 ritten stak Team Ceylin er bij de vrouwen met kop en schouders bovenuit. Enkel zaterdag kon Team Jolien die hegemonie doorbreken. Team Remco begon rustig met een vijfde plaats in de eerste etappe, gewonnen door Team Oliver, maar sloeg daarna genadeloos toe door rit 2, 3, en 4 te winnen.

 

Ontdek hier de klassementen.

Twee op twee voor Evenepoel

Voor Remco Evenepoel is het de tweede keer op rij dat hij de Baloise Belgium Tour op zijn naam schrijft. Vorig jaar won hij de "echte" koers en nu dus de virtuele versie.

 

Morgen maakt de organisatie alle individuele klassementen bekend, want knechten konden ook truien en nevenklassementen zoals de Strijdlust (meest aantal uren op de fiets) of Beste Jongere verdienen. Tot 12u vanmiddag konden knechten hun ritten uploaden. (lees voort onder tabel)

Eindstand mannenteams
1. Team Remco Evenepoel 64.566 km
2. Team Oliver Naesen 61.619 km
3. Team Laurens De Vreese  61.365 km
4. Team Toon Aerts 60.046 km
5. Team Victor Campenaerts 59.370 km
6. Team Greg Van Avermaet 57.059 km
7. Team Xandro Meurisse 54.193 km
8. Team Robbe Ghys  53.255 km
Eindstand vrouwenteams
1. Team Ceylin Alvarado 19.987 km
2. Team Jolien D'hoore 18.491 km
3. Team Ellen Van Loy 16.756 km
4. Team Sanne Cant 15.733 km

Organisator: "Grootste peloton in de koers"

Gert Van Goolen van organisator Golazo blikt tevreden terug op de virtuele editie: "We wilden in deze periode van de normale rittenkoers de koers laten leven met genoeg recreanten. En dat is gelukt. Meer dan 3.000 knechten is fantastisch, wij zorgden zo voor "het grootste peloton in de koers"."

 

"Onze virtuele ronde leefde ook op de sociale media bij de kopmannen en -vrouwen. We hebben heel veel mensen bereikt, die zo een directe link kregen met iemand van het peloton, wat normaal niet gebeurt."

 

"In een koersloze tijd wilden we voor een alternatief zorgden en wij en de betrokken partners zijn tevreden over hoe dat gelukt is. Maar niets kan natuurlijk op tegen het echte werk. Laten we hopen dat dat binnenkort opnieuw veilig en gezond weer aan de beurt is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.