Ga naar de inhoud

Gebroeders Inzaghi voeren de Serie A én Serie B aan

Simone (l) en zijn oudere broer Filippo (r) Inzaghi doen het beiden uitstekend.

De broers Inzaghi zijn heer en meester over de Italiaanse competities. Simone staat met Lazio (voorlopig) aan de leiding in de Serie A, zijn oudere broer Filippo heeft met Benevento een autoritaire voorsprong in de Serie B. 

Simone Inzaghi staat sinds 2016 aan het hoofd van Lazio en is bezig aan een beresterk seizoen. Door het uitstellen van het topaffiche Juventus-Inter dit weekend klommen de Romeinen zelfs naar de leidingsplaats in de Serie A. 

 

Inzaghi kon daarvoor rekenen op assistenkoning Luis Alberto en topschutter Ciro Immobile, maar wist ook met relatief weinig geld uitstekend voetbal op de mat te brengen. 


"Ze zijn meer ploeg dan eender wie in Italië", liet Filip Joos weten. "Simone Inzaghi coacht echt uitstekend. Hij was de mindere spits van zijn broer, maar nu doet hij wel beter dan Pippo."

Simone Inzaghi coacht echt uitstekend. Hij was de mindere spits van zijn broer, maar nu doet hij wel beter dan Pippo.

Filip Joos

Die oudere broer, Filippo "Pippo" Inzaghi, doet het nochtans allesbehalve slecht in de Serie B. Als trainer van Benevento leidt hij de Serie B met 17 punten voorsprong op nummer 2 Frosinone. Nemen de broers het volgend jaar tegen elkaar op in de Serie A?

 

Dat gebeurde al in 2018. Pippo Inzaghi, toen coach bij Bologna, ging destijds met 2-0 onderuit tegen zijn jongere broer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.