Ga naar de inhoud

Spits kan nog lachen met op laatste nippertje afgesprongen transfer naar Barcelona

 vr 31 januari 2020 10:56
Cédric Bakambu zal nog even in China moeten blijven.

Twee vliegtuigtickets boeken om van Zuid-Korea in Spanje te geraken voor een droomtransfer naar Barcelona, om onderweg in Hongkong te horen te krijgen dat de deal niet doorgaat. Niet elke voetballer zou ermee kunnen lachen, maar Cédric Bakambu wel.

Na een knieoperatie zit het seizoen van Luis Suarez er zo goed als op. Barcelona ging tijdens de wintermercato dan ook ijverig op zoek naar een vervanger, maar alle pistes - Rodrigo, Pierre-Emerick Aubameyang of Richarlison - bleken onhaalbaar of onbetaalbaar.

 

Enkel de Chinese club Sinobo Guoan wou meewerken aan een huur met optie tot aankoop van Cédric Bakambu. De Congolese aanvaller, ex-Villareal, zag zo'n constructie ook wel zitten. De 28-jarige spits stapte in Zuid-Korea op het vliegtuig richting Spanje, met een tussenstop in Hongkong.

 

Maar Bakambu landde uiteindelijk niet op Europese bodem. Tijdens zijn overstap kreeg hij te horen dat Eric Abidal, technisch directeur van Barcelona, de transfer had afgeblazen. 

 

Op Twitter kon de Congolees er nog mee lachen. "Tot een andere keer, Antoine Griezmann", schreef hij.  Hij vroeg meteen ook aan transferwebsite Transfermarkt om "bijna Barcelona" aan zijn speelgeschiedenis toe te voegen, met succes.

 

Bakambu kon het mopje van Transfermarkt wel smaken

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.