Eindelijk officieel: Deceuninck-Quick Step lijft sprintbom Sam Bennett in

  Sam Bennett won 13 keer afgelopen seizoen.

  Deceuninck-Quick Step heeft een opvolger gevonden voor Elia Viviani. Zoals verwacht komt Iers kampioen Sam Bennett de sprinttrein van The Wolfpack versterken. Ook lead-out Shane Archbold stapt mee over van Bora-Hansgrohe.

  Maanden geleden al maakten Deceuninck-Quick Step en Sam Bennett elkaar het hof. Een huwelijk leek onvermijdelijk. Maar de Ier lag nog onder contract bij Bora-Hansgrohe, dat hem niet zomaar wou laten gaan.

   

  Maar bij Bora zag de 29-jarige Bennett geen toekomst meer. De topsprinter maakte er geen kans op een Tour-deelname door de aanwezigheid van Peter Sagan. En de Duitse bolide Pascal Ackermann passeerde Bennett ook al in de pikorde.

   

  4 weken geleden maakte Bora-Hansgrohe bekend dat de wegen van het team en Bennett dan toch zouden scheiden. De Ierse kampioen tekende een contract tot en met 2021 bij Deceuninck-Quick Step. Hij moet er Elia Viviani doen vergeten, die naar Cofidis verhuisd is.

   

  "Ik ben opgelucht dat ik bij Deceuninck-Quick Step getekend heb", reageert Bennett op de transfer. "Ik zit bij de ploeg waarvan ik als kind een poster had hangen boven mijn bed. Ik had nooit gedacht dat ik ooit zelf met dat shirt zou rijden."

   

  Bennett maakte afgelopen seizoen 13 keer het zegegebaar. Zijn Nieuw-Zeelandse loods Shane Archbold, die vaak een aandeel had in die overwinningen, verhuist mee naar de stal van Patrick Lefevere.