Ga naar de inhoud

Donnarumma en bondsdelegatie bezoeken geteisterd Venetie

 za 16 november 2019 21:55

De Italiaanse selectie heeft het door de overvloedige regen getroffen Venetië een hart onder de riem gestoken met een bezoekje aan het overstroomde San Marco-plein en een open training.

Venetië voert al eeuwenlang een strijd met het water, maar door de vele regen van de voorbije weken is de situatie nu wel erg precair, met overstroomde straten en kostbare gebouwen en kunstwerken die door het wassende water bedreigd worden.

 

De voetballers van de Squadra Azzurra leven mee met Venetië en reisden vanuit Bosnië - waar ze gisteren met 0-3 wonnen - meteen door naar de historische stad.  Daar hielden ze een open training en een handtekeningensessie voor de plaatselijke tifosi.

 

Een delegatie ging ook het San Marco-plein bezoeken. "We proberen de mensen hier een glimlach op het gezicht te toveren op dit moeilijke moment", zei doelman Donnarumma. "Venetië zal ook dit te boven komen", zei delegatieleider Gianluca Vialli. "Net zoals een atleet die een ernstig letsel oploopt, maar toch weer opstaat."