• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert niet in interviewtent, maar op de rollen: "Dat is wetenschap"

  Het was een opvallend beeld na de cross in Wachtebeke. Ruben Van Gucht moest op zoek naar Wout van Aert want de wereldkampioen zat niet op zijn stoel in de tent. Hij was buiten op de rollen aan het rijden. "Ik ben bezig met de laatste procentjes."

  "Dit is nu het beeld van de perfectionist", vertelde Michel Wuyts toen Van Aert na de cross in Wachtebeke op zijn rollen gefilmd werd. "Ik moet nog verbeteren dus ik ben met de laatste procentjes bezig", zei de wereldkampioen aan Ruben Van Gucht.

   

  "Een cross is altijd koud. Daarna moet je je snel wassen en dan snel naar het podium. Maar na 10 minuten heeft het eigenlijk al geen zin meer om even uit te fietsen. Dan moet je al een uur gaan losrijden om je lactaat weg te krijgen. Na de aankomst kan je op 8 minuten tijd al veel doen."

   

  "Dat is gewoon wetenschap en daar zijn we natuurlijk mee bezig op het hoogste niveau."