Ga naar de inhoud

Meesseman neemt rust na topseizoen: "Mijn favoriete vakantiebestemming? Ieper!"

 zo 6 mei 2018 10:30
Emma Meesseman: "Dit had niemand verwacht"
Afgelopen woensdag veroverde Emma Meesseman met Jekaterinenburg de Russische basketbaltitel, nadat ze eerder ook al de Euroleague had gewonnen. Meesseman blikt dan ook tevreden terug.

Emma Meesseman veroverde net als vorig jaar de titel met Jekaterinenburg. Enkele weken daarvoor had de Belgian Cat met haar Russische club ook al de Euroleague, de belangrijkste Europese beker, gewonnen.

"Niemand had verwacht dat we zo'n succesvol seizoen zouden draaien", zegt Meesseman. "We hadden het moeilijk dit jaar. De coach werd gewisseld en er werden een paar nieuwe speelsters aangetrokken. Maar net op tijd vonden we de juiste chemie."

"Een titelfeestje was er niet, want iedereen wou na een lang seizoen meteen naar huis." Ook Meesseman is inmiddels weer in ons land, waar ze even een rustpauze inlast. Het WNBA-seizoen laat ze dit jaar aan zich voorbijgaan.

"Mijn agenda is leeg. Daar wil ik van genieten. En voor de rest kan ik nu op vakantie naar waar ik zelf wil en niet waar het basketbal mij brengt. Maar mijn favoriete vakantiebestemming blijft toch Ieper."

"Het is allemaal zo snel gegaan, het moet nog wat bezinken"

Emma Meesseman kan de komende weken ook de tijd nemen om even stil te staan bij de successen van het afgelopen jaar. "Het gaat allemaal zo snel. De bronzen medaille met de Cats moet nog bezinken en nu is er al winst in de Euroleague en een nieuwe titel."

Vanaf augustus trekt Meesseman zich weer op gang. "Dan beginnen we met de Belgian Cats aan de voorbereiding op het WK. Voor het eerst kan ik die eens helemaal meemaken. Daar kijk ik al naar uit."