David Goffin.

Goffin pakt uit met stevige stunt tegen nummer 3 Zverev in Shanghai: "Dit is voor mijn dochter"

 wo 9 oktober 2024 16:13
Rolex Shanghai Masters
David Goffin (66)
Alexander Zverev (3, 2)
einde
6
set 1
4
7
set 2
5

Het kersverse vaderschap geeft David Goffin vleugels. De Luikenaar heeft na Lorenzo Musetti nummer 3 van de wereld Alexander Zverev uitgeschakeld op het Masters 1.000-toernooi in Shanghai. In de 1/8e finales haalde hij het in twee sets tegen de Duitser.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Enkele maanden geleden overwoog hij nog om zijn tennisracket op te bergen, maar David Goffin bewijst dat het een wijze beslissing was om toch nog even door te gaan.

 

Op de US Open schopte hij het al tot de 3e ronde en sinds de geboorte van zijn dochtertje Emma in september leeft onze landgenoot nog meer op een roze wolk. 

 

Dat mocht ook nummer 3 van de wereld Alexander Zverev aan den lijve ondervinden. De Duitser had Goffin nog uitgeschakeld op Roland Garros dit seizoen, maar kreeg nu een koekje van eigen deeg.

 

Goffin haalde alweer een knap niveau: in de eerste set volstond het 3e setpunt, in de tweede set moest hij wat harder werken. Zverev had een setpunt bij 5-4, maar Goffin vloerde de Duitser alsnog met 7-5.

 

Goffin neemt het bij de laatste acht op tegen het Amerikaanse zevende reekshoofd Taylor Fritz (ATP 7), die in zijn met 6-1 en 6-2 te sterk was voor de Deen Holger Rune. Het wordt het derde onderlinge duel tussen Goffin en Fritz, die op de US Open nog de finale verloor van Jannik Sinner.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor zijn dochter

Goffin tekende een "E" met een hartje rond op de camera en droeg de zege zo op aan zijn dochter. 

 

"Ik wilde mijn dochter tonen dat ik een goede tennisspeler kan zijn", reageerde hij. "Ik wil nog enkele jaren doorgaan om haar te tonen dat ik nog altijd kan tennissen."

 

"Dat is wat ik nu aan het doen ben, ook al beseft zij dat op dit moment nog niet. Hopelijk komt ze in de toekomst wat supporteren."

 

"Mijn vrouw en ik zijn heel gelukkig dat ze nu in ons leven is. We zouden niet gelukkiger kunnen zijn", benadrukte hij.

 

En dat uit zich ook in het spel van Goffin. "Ik voelde al vertrouwen in het begin van het toernooi en dat gaat match per match beter. Het plannetje werkte, ook toen Zverev een break goedmaakte, probeerde ik positief te blijven."

"Deze zege betekent enorm veel en is heel bijzonder, want Sacha is een enorm sterke tegenstander. Ik had niets te verliezen, maar had op voorhand niet verwacht dat ik zo ontspannen op het veld zou staan."

"Deze zege is positief voor de toekomst, want ik heb me de afgelopen maanden toch afgevraagd hoe het verder moest. Ik stond de voorbije 15 jaar op veel grote toernooien, dus het was niet makkelijk om af te zakken naar het Challengerniveau."

Ik heb ervoor gekozen om fysiek en mentaal nog eens alles te geven, want ik wilde achteraf geen spijt hebben. Ik wil mijn dochter tonen dat ik nog altijd kan tennissen.

David Goffin

"Ik heb ervoor gekozen om fysiek en mentaal nog eens alles te geven, want ik wilde achteraf geen spijt hebben. Nu ben ik trots op wat ik de afgelopen maanden heb gedaan. Ik sta hier als gelukkig man", glunderde hij.

Het was twee jaar geleden dat Goffin nog eens won tegen een speler uit de top 10, in oktober 2022 was dat Carlos Alcaraz. "Ik heb getwijfeld over mijn niveau, maar nu speel ik met meer vertrouwen. Ik heb hard gewerkt de voorbije maanden en ben blij om weer in een kwartfinale te staan."

In een Masters-toernooi is dat van april 2021 geleden. Daarin wacht Fritz. "Ik heb al lang niet meer tegen hem gespeeld, maar hij heeft veel vooruitgang geboekt."

"Hij is nu top tien van de wereld. Het zal moeilijk worden, maar makkelijke wedstrijden zijn er niet meer in deze fase van een Masters 1000. Ik ga focussen op mijn eigen sterktes en zal proberen om even agressief te zijn als vandaag. Hopelijk kan ik mijn beste tennis weer naar boven halen."