De laatste momenten van Andy Murray.

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11180
2
Alexander Zverev
7075
3
Carlos Alcaraz
6690
4
Novak Djokovic
5560
5
Daniil Medvedev
5475
6
Andrey Rublev
4645
7
Taylor Fritz
4060
8
Hubert Hurkacz
4060
9
Casper Ruud
4010
10
Grigor Dimitrov
3965

Afscheid van een tennislegende: Andy Murray verliest laatste wedstrijd in dubbelspel in Parijs

 do 1 augustus 2024 21:57
Olympische Spelen
Taylor Fritz (7)
Tommy Paul
Daniel Evans (177)
Andy Murray
einde
6
set 1
2
6
set 2
4

De professionele tenniscarrière van Andy Murray zit erop. De Schotse tennislegende verloor zijn laatste partij in de kwartfinales van het dubbelspel op de Spelen in Parijs. Met partner Daniel Evans ging hij kansloos onderuit tegen het Amerikaanse dubbelduo Fritz en Paul. 

Andy Murray  heeft zijn laatste bal geslagen in zijn professionele tenniscarrière.

 

De tweevoudige olympische kampioen van Londen en Rio verloor samen met dubbelpartner Daniel Evans in de kwartfinales van de Spelen in twee sets van het Amerikaanse duo Fritz en Paul.

 

Murray en Evans kwamen de vorige partij tegen landgenoten Sander Gillé en Joran Vliegen nog goed weg door twee matchpunten weg te werken, maar vandaag viel dan toch het doek over de indrukwekkende carrière van Murray.

 

De Schot schreef onder meer tweemaal Wimbledon, de US Open en twee olympische titels achter zijn naam. Een indrukwekkend palmares in het tijdperk van tennisgrootheden Federer, Nadal en Djokovic. 

 

De laatste jaren waren een fysieke martelgang voor Murray. Zijn lichaam bezweek onder de grote druk en door een resem vervelende blessures behaalde de Schot nooit meer zijn topniveau. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: