teams en deelnemers

LIVESTREAM: Barst het spektakel los op de gravelwegen van Parijs-Tours?

 zo 6 oktober 2024 15:28
Parijs - Tours
Wegwedstrijd - mannen
Wegwedstrijd
213.8 km
12:09 Chartres - 17:02 Tours
nog 40 km
  1. 0
  2. 30
  3. 60
  4. 90
  5. 120
  6. 150
  7. 180
  8. 213.8

    Niet alleen op het WK gravel snijdt het peloton de grindwegen aan. Ook het parcours van Parijs-Tours is doorspekt met gravelwegen. Kunnen Jasper Philipsen en Arnaud De Lie zich tonen? Kijk vanaf 15.30 uur naar de finale op VRT Canvas of op de livestream op deze pagina.

    Fase per faselaatste update: een minuut geleden

    16:15

    Er ontstaat een gaatje in het peloton, dat in twee stukken breekt. Ondertussen rijden Pedersen en Affini nog steeds gezwind voorop.

    16:05

    Mads Pedersen lijkt krachten verspeeld te hebben met zijn manoeuvre, want het peloton ziet de Deen al rijden. Ondertussen proberen onder meer Turgis de brug te slaan met het duo voorin.

    16:01

    Mads Pedersen trekt stevig door op kop en slachtoffert zo de vroege vluchters. Alleen Europees tijdritkampioen Affini kan de Deen nog volgen. Op de Chemin de Vigne de la Grosse Pierre, die er heel modderig bij ligt, moet het peloton achterstand goedmaken.

    15:57

    Penhoet tegen de grond

    Drie renners gaan bij een rotonde tegen de vlakte. Paul Penhoet lijkt het grootste slachtoffer bij Groupama-FDJ.

    15:48

    Pedersen nadert tot op een halve minuut van het kopgroepje, maar ook het peloton zit al op een minuut.

    15:42

    Aanval Mads Pedersen

    Gevaarlijke situatie voor Philipsen en De Lie. Mads Pedersen, de laatste weken in goeden doen, probeert alleen de kloof met het koptrio te overbruggen. De Deen van Lidl-Trek gaat op de onverharde wegen zijn kans.

    15:24

    Anderhalve minuut

    De gravelwegen komen in zicht, dus is het avontuur van de drie koplopers bijna afgelopen. Met de ploegmaats van De Lie en Philipsen op kop van het peloton zakt de voorsprong tot 1'30".

    15:04

    Ploeg van Philipsen trekt door

    Jasper Philipsen heeft zijn ploegmaats op kop van het peloton geposteerd. Samen met de renners van Lidl-Trek knabbelen ze aan de voorsprong van het trio voorin. Affini, Retegi en Boulet hebben nog 1'50" over.

    14:45

    Desal lost na val

    Het loopt mis bij de kopgroep. Affini en Desal gaan tegen de grond. Voor Ceriel Desal betekent dat meteen het einde van zijn avontuur voorin. Affini kan wel weer aansluiten bij Retegi en Boulet.

    14:22

    Met bijna 100 kilometer in de benen blijft de voorsprong van de kopgroep stabiel. Het blijft zo'n drietal minuten.

    14:01

    De wedstrijdradio heeft zich vergist. Niet Eddy Le Huitouze, wel Europees kampioen tijdrijden Edoardo Affini is mee in de kopgroep met 4. Ook in de Giro toonde de Italiaan van Visma-Lease a Bike zich twee keer in de vlucht.

    13:07

    De kopgroep heeft ondertussen een voorsprong van ruim 3 minuten bij elkaar gefietst. Het lijkt alsof de wedstrijdsituatie voor even vastligt. 

    12:30

    Eerste aanval

    Het bleef even rustig in het peloton, maar nu zijn er toch vier kandidaten opgestaan om de vlucht van de dag te vormen. Eddy Le Huitouze (Groupama-FDJ), Mikel Retegi (Equipo Ken Pharma), onze landgenoot Ceriel Desal (Bingoal WB) en Enzo Boulet (CIC U Nantes Atlantique) slaan de handen in elkaar.

    12:13

    Start

    Het peloton trekt zich op gang in Chartres. Er wachten 160 vlakke kilometers richting Tours, daarna kan het spektakel losbarsten. 

    11:24

    De Lie en Philipsen

    De meeste specialisten vertoeven vandaag op het WK gravel in België, maar toch tekenen er nog mooie namen present aan de start in Chartres. 

    Met Arnaud De Lie, die Binche-Chimay-Binche, won en Jasper Philipsen, die zegevierde in de Münsterland Giro, zijn er zelfs twee Belgische favorieten. Zij zullen vooral moeten afrekenen met Mads Pedersen en Arnaud Demare, de winnaar in 2021 en 2022.

    11:21

    Herfstklassieker?

    Parijs-Tours is al aan zijn 118e editie toe, maar toch heeft de koers moeite om een plekje bij de klassiekers te bemachtigen. Dat de organisatie sinds 2018 gravelwegen in het parcours smokkelt, is niet naar de zin van iedereen.

    Toch eindigde de wedstrijd sindsdien maar één keer in een sprint. Krijgen we ook nu weer spektakel op de onverharde stroken rond Tours?

    11:07
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.