Marc Hirschi houdt het peloton af.
teams en deelnemers

Marc Hirschi etaleert nog maar eens zijn topvorm: na San Sebastián wint hij ook zware Bretagne Classic

 zo 25 augustus 2024 16:52
Bretagne Classic
Wegwedstrijd - mannen
Wegwedstrijd
259.8 km
10:36 Plouay - 16:50 Plouay
Marc Hirschi
einde
  1. 0
  2. 40
  3. 80
  4. 120
  5. 160
  6. 200
  7. 259.8

    Marc Hirschi heeft zijn goeie benen duidelijk teruggevonden. Twee weken na zijn zege in de Clásica San Sebastián, won de Zwitser vandaag een sterk bezette Bretagne Classic. Diep in de finale sprong hij weg, niemand slaagde er nog in om hem terug te halen. Arnaud De Lie (4e) en Thibau Nys (5e) vielen in de achtergrond net naast het podium.

    De Vuelta is volop bezig en de Spelen liggen nog maar even achter de rug, maar toch vonden heel wat vedetten ruimte in hun kalender om vandaag af te zakken naar het westen van Frankrijk.

     

    De Bretagne Classic vertrok dan ook met een ijzersterk deelnemersveld. Onder meer Julian Alaphilippe, Arnaud De Lie en Tom Pidcock verschenen in favorietenlijstjes, ook Thibau Nys trok heel wat blikken naar zich toe.

     

    In de pittige finale vol kleine heuveltjes tekenden de meeste kleppers ook present. Alaphilippe gaf er meerdere keren een snok aan, ook Tiesj Benoot en De Lie deelden enkele keren een prikje uit.

     

    Allemaal zonder succes: niemand geraakte weg uit de klauwen van het uitgedunde peloton. Tot in de slotkilometers, dan toch.

     

    Net op het moment dat iedereen vrede leek te nemen met een sprint in Plouay, versnelde een groepje met onder meer Maxim Van Gils, Nys, Benoot, Hirschi en De Lie.

     

    Het enige probleem voor de rappe Belgische kampioen? In de laatste 3,5 kilometer lagen nog 2 klimmetjes. En daar profiteerde Marc Hirschi optimaal van.

     

    De Zwitser had zijn pijlen slim gespaard voor de diepe finale en ging er met een imposante versnelling vandoor. Het peloton haalde De Lie en co. nog terug, maar de snelle mannen zagen Hirschi vieren voor hun neus.

     

    Na zijn knappe zege in de Clásica San Sebastián, heeft de puncher van UAE Team Emirates zo opnieuw een erg fraaie zege beet. Magnier en Cort mochten mee het podium op, voor De Lie (4e) en Nys (5e).

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Uitslag Bretagne Classic 2024

    naamresultaatploeg
    1
    Marc Hirschi
    6:09:35
    UAE Team EmiratesUAD
    2
    Paul Magnier
    +1
    Soudal - Quick-StepSOQ
    3
    Magnus Cort
    +1
    Uno-X MobilityUXM
    4
    Arnaud De Lie
    +1
    Lotto - DstnyLTD
    5
    Thibau Nys
    +1
    Lidl - TrekLTK
    6
    Dorian Godon
    +1
    Decathlon - AG2R - La Mondiale TeamDAT
    7
    Michael Matthews
    +1
    Team Jayco - AlUlaJAY
    8
    Thibaud Gruel
    +1
    Groupama - FDJGFC
    9
    Clément Venturini
    +1
    Arkéa - B&B HotelsARK
    10
    Hugo Page
    +1
    Intermarché - WantyIWA

    Fase per faselaatste update: 18 dagen geleden

    16:51

    Magnier en Magnus Cort graaien de overige podiumplekken weg. De Lie en Nys grijpen zo naast de top 3.

    16:50

    Hirschi pakt hem!

    Niemand haalt Marc Hirschi nog terug! De Zwitser wint zo na San Sebastian ook de Bretagne Classic. Van topvorm gesproken.

    16:49

    Laatste km.

    In het peloton zetten ze alles op alles om Hirschi terug te halen. Met wat samenwerking zou dat nog wel kunnen lukken. Spanning troef!

    16:46

    De Zwitser heeft meteen een mooie voorsprong beet! Zien ze Hirschi nog terug? 

    16:46

    Maar 3,5 kilometer meer, maar er liggen wel nog 2 klimmetjes in het verschiet. Hirschi maakt van die eerste gebruik om een serieuze bom te droppen.

    16:45

    Groepje met Belgen snelt weg!

    De koerspaarden ruiken hun stal, de snelheid gaat nog wat meer de hoogte in. Het gaat zelfs zo snel dat enkele renners een klein kloofje verzamelen. Mee voorin: Benoot, De Lie, Van Gils, Nys en Hirschi!

    16:43

    Nys wordt naar de voorposten geloodst door zijn makkers. Met de vorm waarin hij verkeert, zal hij zo meteen zeker een rol spelen.

    16:41

    Bril kwijt

    Alaphilippe blijft nerveus wegspringen voorin en verliest daarbij zelfs zijn bril, maar net als bij al zijn vorige pogingen levert het allemaal niet veel op. Een sprint komt steeds dichterbij.

    16:38

    Laurenz Rex is de volgende landgenoot die zijn kans waagt. Helaas, ook hij heeft het winnende lot niet getrokken. De Rostervel, een klim van 1,4 kilometer, kan meteen wel weer voor opschudding zorgen.

    16:36

    Op de brede aankomstweg maken de renners een eerste keer kennis met de finish. Nog 1 lokale lus te gaan en we kennen de winnaar!

    16:34

    Duo gegrepen

    Einde verhaal voor onze landgenoten. Met nog 13 kilometer op de teller nemen ze hun plekje in het peloton weer in. Zo meteen volgt ongetwijfeld een nieuwe aanval.

    16:32

    De Lie knalt weg!

    Arnaud De Lie wacht zelfs niet op een sprint. Hij knalt met machtige rukken naar enkele bergpunten en krijgt Van Wilder mee. Stomen ze door?

    16:31

    De Lie blijft reageren op alles wat beweegt. Mag hij zo meteen zijn klasse etaleren in een sprint of glipt er toch nog iemand weg op de laatste bulten?

    16:28

    Daar gaat Benoot!

    Tiesj Benoot steekt het vuur nog eens aan de lont. Zo slinkt de voorsprong van eenzame vluchter Grégoire natuurlijk wel snel. Voorsprong krijgt Benoot uiteindelijk niet.

    16:26

    Mollemalen

    In zijn typische stijl heeft Bauke Mollema zich op kop geposteerd. Hij probeert Grégoire terug te fluiten in functie van Thibau Nys. Veel succes kent de Nederlander voorlopig niet, want sommigen hebben nog ademruimte om te versnellen.

    16:25

    Nog 20 kilometer

    We maken ons op voor de diepe finale van deze Bretagne Classic. Na de beklimming van de Longeo passeren we een eerste keer aan de finish, bij de tweede passage is het menens.

    16:19

    Romain Grégoire is er intussen in zijn eentje vanonder gemuisd. Zijn marge? 13 seconden. Dat is toch iets te weinig om het lang uit te zingen tegen een aanstormend peloton.

    16:19

    Lekke band voor Nys?

    Thibau Nys leek even zijn bandenspanning te testen. Hopelijk voor onze landgenoot kan hij zonder problemen verder. Daar lijkt het voorlopig wel op.

    Bretagne Classic
    ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
    10/08 San Sebastián - San Sebastián
    236 km
    Marc Hirschi
    rustdagen 11/08 - 24/08
    25/08 Plouay - Plouay
    259,8 km
    Marc Hirschi